/Start/Aktuellt/Pressreleaser/Setterwalls advokatbyrå inleder samarbete med Mentor Sverige

Setterwalls advokatbyrå inleder samarbete med Mentor Sverige

Setterwalls, en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer, inleder ett samarbete med organisationen Mentor Sverige. Genom mentorprogram ska Setterwalls anställda peppa unga till stärkt självkänsla och inspirera dem inför arbetslivet.

Syftet med mentorskapsprogrammen är att stärka ungdomars självkänsla, öka studiemotivationen och att främja integrationen mellan olika grupper i samhället.
Tillsammans med Mentor Sverige träffar Setterwalls anställda högstadie- och gymnasieklasser för att genomföra Jobbmentor och Proffsmentor, två av Mentor Sveriges program.

Jobbmentor syftar till att inspirera och peppa ungdomar inför såväl gymnasievalet som arbetslivet. Setterwalls anställda får där möjligheten att konkret och personligt berätta för högstadieelever om sina vägar in i arbetslivet och ge en bredare syn på vad man kan jobba med i framtiden.

- Som en del av näringslivet i dagens samhälle vill vi ta vårt ansvar som företag och hjälpa ungdomar i utsatta miljöer att få referenspunkter och inspiration. Det finns energi här som vi måste utnyttja. Många av våra medarbetare har ett stort samhällsengagemang och några är redan engagerade som mentorer. Vi vill samverka med andra i dessa viktiga frågor och vi ser verkligen fram emot partnerskapet med Mentor, säger Jonas Frii, Mangaging Partner och ansvarig för CSR-frågor på Setterwalls Advokatbyrå.

Proffsmentor kommer att fungera som ett naturligt nästa steg efter Jobbmentor. Programmet utformas som en serie workshops och seminarier, anordnade av Setterwalls. Målet är att ge unga en introduktion till arbetslivet genom bland annat jobbcoachning och träning i CV-skrivande.

Många ungdomar känner idag en oro inför framtiden och arbetslivet. Därför är det med stor glädje och stolthet som vi inleder ett samarbete med Setterwalls. Vi är övertygade om att deras engagemang kommer att göra en reell skillnad för unga, motivera dem inför arbetslivet och stärka deras självförtroende, säger Karin Jordås, generalsekreterare för Mentor Sverige.

Mentor Sverige är en ideell organisation för ungdomar i åldern 13-17 år som genom mentorskap och vuxen närvaro bidrar till att stärka ungas självkänsla och därmed viljan att göra positiva val och säga nej till våld och droger.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Jessica Barkman
HR Manager
Setterwalls

Leandro Pinto
Kommunikatör
Mentor Sverige AB
M: +46 70 046 48 67
leandro.pinto@mentor.se

 1. 1. 2017-07-04
  Setterwalls två nya delägare i Finansmarknadsgruppen har nu anslutit
  Mikael Magnusson och Carl Lindencrona har denna vecka anslutit som nya delägare till vår Finansmarknadsgrupp i Stockholm.
 2. 2. 2017-05-05
  Setterwalls rekryterar miljörättsexperten Tove Andersson
  Genom rekryteringen av Tove Andersson stärker Setterwalls ytterligare sin position inom miljö- och energirätt. Tove kommer närmast från Wistrand i Göteborg där hon varit verks...
 3. 3. 2017-04-24
  Setterwalls förstärker med två nya delägare inom Bank & Finans
  Setterwalls välkomnar varmt Carl Lindencrona och Mikael Magnusson som nya delägare till Stockholmskontoret. Syftet är att möta den ökande efterfrågan av högkvalitativ rådgivni...
 4. 4. 2017-02-08
  Fyra nya delägare på Setterwalls
  Setterwalls har den stora glädjen att meddela att byrån förstärker med fyra nya delägare vid kontoren i Stockholm, Göteborg och Malmö.
 5. 5. 2016-10-07
  Setterwalls stödjer Mentor Sverige
 6. 6. 2016-06-16
  Setterwalls fortsätter att förstärka transaktionsteamet
 7. 7. 2016-02-26
  Setterwalls nya Managing Partner uppmuntrar energin
 8. 8. 2015-10-28
  Samhällsutvecklingsprojekt
  Sedan i mars 2015 har Ulf Djurberg och Natali Phalén tillsammans med Infrastrukturkommissionen bland annat utrett juridiska aspekter på en utbyggnad, upprustning och elektrifi...
 9. 9. 2015-06-16
  Setterwalls förstärker med en ny delägare i transaktionsteamet
  Setterwalls välkomnar varmt Mattias Detterfelt som ny delägare till byrån. Genom rekryteringen stärker Setterwalls sin position ytterligare inom privata och publika transaktio...
 10. 10. 2015-06-10
  Setterwalls rekryterar Patrik Olivecrona från Lindahl
    

Följ oss på

Följ oss på Facebook Besök oss på LinkedIn @setterwallskarriar