/Start/Karriär/Att arbeta på Setterwalls/4 tips när du gör en jobbansökan till oss

4 tips när du gör en jobbansökan till oss

På Setterwalls är vi otroligt glada över alla spännande och trevligt formulerade jobbansökningar som vi får ta emot! Det märks att våra kandidater lägger ned både tid och tankekraft på de presentationer som kommer in.

Beroende på hur vi formulerar våra behov i de annonstexter vi lägger ut så slår vi säkert an olika sorters strängar i dig som har ett intresse för en verksamhet som vår. Vi vet att det inte är lätt att koka ned det viktigaste du vill berätta om dig själv på bara ett par rader, det känns säkert som att du både vill fatta dig kort och relevant, men ändå inte råka utelämna något som du sedan kommer på att du borde ha lyft fram.

Som tips på vägen skulle jag vilja ge dig de här enkla medskicken:


1. Berätta om dina mål
Berätta gärna något för oss om det som du vill försöka uppnå eller åstadkomma med jobbet hos oss, om det som du idag känner är viktigt för dig i din karriärutveckling. Vi vet att vi har en bred palett av möjligheter för jurister, men också för personer som vill utvecklas i andra typer av roller. Om vi får veta lite mer om vad som är viktigt för just dig så kan vi i våra presentationer av företaget längre fram se till att lyfta fram de saker som vi tror att du behöver veta mer om för att förstå om vi är rätt arbetsgivare för dig. Med kunskap om vad som motiverar just dig så kan vi också se till att du i rekryteringsprocessen får träffa rätt personer hos oss.


2. Lyft fram dina personliga nyckelord
Det finns inget rätt eller fel i ett personligt brev eller CV. Skriv det du vill skriva, på det antal sidor eller rader som du tycker behövs. Vi är väldigt glada över vår pipeline av kandidatprofiler och använder rekryteringsdatabaserna aktivt, ibland genom att göra fritextsökningar, och för att hjälpa oss på traven med vårt fortsatta arbete med din profil så tycker vi att det är toppen om du kommer ihåg att nämna de relevanta nyckelord som beskriver dina professionella intressen. Men det är jätteviktigt att komma ihåg att du alltid kan komplettera i efterhand! Ta personlig kontakt med oss och kommentera dina handlingar om du skulle komma på att du har glömt något som du gärna vill att vi känner till. Vi är alltid öppna för kontakter med kandidater och tycker att det är väldigt roligt med de samtal vi får. Drar du dig för att ringa, så går det lika bra att maila.


3. PDF format är toppen!
Om du skickar dokument, så använd gärna PDF format. Vi vill läsa allt du tar dig tid att skriva till oss! Ibland strular wordfiler och andra sorters filer, och de visar kanske inte upp dina handlingar på det vis som du hade i åtanke när du skickade in dem till oss. Det tycker vi är synd, men det är enkelt att komma ifrån, om du har möjlighet att använda PDF istället.


4. Vänta inte på att rätt annons dyker upp
Och sist och viktigast: Du är vår framtid! Vi välkomnar alla ansökningar, du behöver inte vänta på att den rätta annonsen kommer ut, eller vara nervös inför en kontakt med oss. Är du nyfiken på oss så vill vi prata med dig!

Intresserad av att söka jobb hos oss? Skicka in din ansökan här.

Hälsningar Kristina Jakobsson, HR-chef Stockholmskontoret.