/Start/Karriär/Att arbeta på Setterwalls/Så förbereder du dig för din intervju hos oss

Så förbereder du dig för din intervju hos oss

Du som kommer till en intervju hos oss på Setterwalls är alltid någon som vi är nyfikna på att få träffa. Oavsett vilken roll du har visat ditt intresse för, och vilken tidigare erfarenhet du har, så kommer mötet med dig att vara givande för oss. Vi älskar rekrytering och alla härliga och spännande kontakter som uppstår i det sammanhanget.

Man är väl inte människa om man inte nervös inför en jobbintervju. Alla vi som någon gång har sökt ett jobb vet hur det känns. Vi har funderat över vad vi ska ha på oss, undrat om vi kommer att få några svåra frågor, vi har förberett oss på att beskriva våra 3 främsta styrkor och svagheter, vi har hoppats på att vi kommer att klicka med personen som ska intervjua oss och önskat oss att jobbet efter intervjun ska kännas precis så bra som det lät innan vi gick dit.

Om du vill läsa på i förväg om vårt företag

Om du i förväg vill försöka skapa dig en uppfattning om hur det är att jobba hos oss, så kan du lyssna på vår podd, SetterwallsPodden är till för dig, och du till exempel också kika in på de utvärderingar som vi har fått på Careereye. På vår hemsida finns det mängder med information om spännande uppdrag som vi har haft.

Om du vill läsa på i förväg om de personer du kommer att få träffa

Det kan variera lite vem det är som intervjuar hos oss, men det ingår alltid att du får träffa en representant från HR och minst en representant från det verksamhetsområde som är relevant för dig. Det kan vara jurister, verksamhetsgruppchefer, delägare, administrativa chefer eller medarbetare ur en supportfunktion. Vi försöker skräddarsy dessa möten så att du ska få träffa de personer som kan berätta mest om det som just du är intresserad av. När vi bokar mötet med dig får du veta vilka personer hos oss du ska träffa, och då kan du googla på oss, söka upp oss på LinkedIn, eller kika på foton av oss på hemsidan.

De här frågorna kommer du att få av oss

En intervju går så fort, och vi försöker använda tiden väl. Vi kommer att vara väldigt intresserade av att veta vad det är som du ser att du kan uppnå genom ett arbete hos oss. Hur spelar vi som arbetsgivare in i din långsiktiga plan?

Vi kommer att vilja veta mer om din professionella och studiemässiga bakgrund och de beslut om vägval du har fattat hittills.

Vi kommer sannolikt också att basera en del av intervjun på resultat från våra arbetspsykologiska urvalsverktyg, och med stöd i dem föra en strukturerad diskussion om dina personliga motivationskrafter, ditt mest naturliga sätt att vara i arbetet och vilken sorts problemlösning du tar till när du står i en brant inlärningskurva. De här diskussionerna är riktigt spännande, och du kommer förmodligen att tycka att det är ganska härligt att få prata om dig själv på det viset, för när gör man det annars? Vi vill ge dig en bra och rättvis möjlighet att göra en relevant beskrivning av vem du är ur olika aspekter, för att vi ska förstå hur vi sedan på bästa sätt kan ta emot och utveckla dig hos oss. Vi är måna om att våra medarbetare ska kunna fortsätta vara sitt genuina jag genom hela sin karriär hos oss, men utveckla sina förmågor och använda sin potential till fullo och därigenom bidra till vår utveckling som organisation. Den här delen av intervjun är inte någonting som du kan förbereda dig på egentligen, annat än att föreställa dig situationen i förväg, och gå in i den med ett öppet sinne.

Vad vill du inte lämna mötet utan att veta?

Ett allmänt tips som förberedelse inför en intervju är att fundera över vad det är som du behöver veta om jobbet och oss som arbetsgivare för att kunna avgöra om vi är stället för dig. Det kanske kan handla om praktiska saker som löner och arbetstider, eller vem man får som chef, eller kanske om kulturen eller företagets planer framåt. Hos oss finns det inga frågor som man som kandidat man inte kan våga ställa. Förutom att vi självklart inte kan bryta sekretess gentemot våra klienter, så besvarar vi alla frågor med största möjliga transparens, det är viktigt att vi lär känna varandra.

Fundera också gärna över om det är något som du inte vill lämna intervjun utan att ha berättat för oss. Det som du tror är allra viktigast för oss att känna till om dig när vi från vårt håll ska fatta beslut om det nästa steg vi vill föreslå. Du kan alltid komplettera i efterhand, men känslan är skön av att känna att man har utnyttjat mötet på bästa sätt.

Här kan du läsa mer om de arbetspsykologiska mätverktyg som vi använder vid rekrytering.

Här kan du skicka in en spontan intresseanmälan till Setterwalls och se våra lediga tjänster.