/Start/Karriär/Att arbeta på Setterwalls/Tips inför din första tid på nya jobbet hos oss

Tips inför din första tid på nya jobbet hos oss

En lyckad introduktion är avgörande för hur du ska trivas, och vi lägger stort fokus på att du snabbt ska känna dig som en av oss. 

Setterwalls är ett företag som växer, och nästan varje månad under året har vi den stora glädjen att ta emot nya medarbetare. Oavsett hur lång tiden är mellan det att du tar emot ett erbjudande om anställning hos oss till dess att det blir dags för dig att kliva in genom dörren på Sturegatan 10, hinner du förmodligen fundera både en och två gånger över hur ditt nya jobb kommer att bli.

Ungefär en vecka innan du börjar får du ett introduktionsschema skickat till dig, med information om vilka personer som kommer att ta emot dig och vad som kommer att hända ett par veckor framåt. Du får en handledare och en fadder som är väl matchade mot dig, och dessa viktiga bekantskaper kommer att ta stort ansvar för dig under din introduktion. Du kommer att få börja med att gå "rundan", dvs traska runt på kontoret tillsammans med din fadder och skaka hand med varenda en av oss nya kollegor. Vi är ett stort företag, men inte större än att vi alla har tid att hälsa på dig din första dag. Du kan förvänta dig en hel del nyfikna frågor, och bli inte förvånad om kollegorna redan har kollat upp vem du är. Du kommer också att få ställa dig upp på en av våra gemensamma fredagsfrukostar och presentera dig igen under informella former, kanske passar du då på att berätta något personligt om dig själv.

Din första vecka är späckad med informativa möten, och möten som ska ge dig en kickstart i det personliga nätverkandet internt. Du kommer att få lära dig allt om vår affärsplan, våra arbetssätt, policies, system och verktyg. Din handledare kommer att anpassa arbetsuppgifterna för din profil och se till att du snabbt kan komma igång med meningsfullt arbete.

Häng med
Tips 1 från en av våra nyaste medarbetare, är att i början se till att hänga med på allt som händer och erbjuds vid sidan av introduktionsprogrammet: luncher, möten, seminarier, AW, sommarfester eller vad det nu kan vara för något. Du kommer nog att tycka att det sociala är lätt att komma in i hos oss, vi är lättillgängliga och du är alltid välkommen.

Fråga om du kan hjälpa till
Tips 2 från en annan av våra nya medarbetare, är att använda de stunder som du eventuellt sitter lugnt till åt att fråga även andra grupper än din egen om du kan hjälpa till med något. Det är ett bra sätt att snabbt skapa sig en plattform bland kollegorna. Någon ny medarbetare har sagt: "jag brukar fråga hur jag kan underlätta för de övriga i gruppen, det brukar vara väldigt uppskattat".

Läs en bok på engelska
Tips 3, av det mer konkreta slaget, kommer från en medarbetare som i efterhand önskade att hon hade skaffat en bok på engelska om det rättsområde som hon jobbar inom. Hon hade full koll på alla de svenska begreppen när hon kom till oss direkt från studierna, men eftersom vi har internationella klienter så är kunskaper om engelska begrepp också värdefulla att ha med sig om det går. Hon hade velat läsa in sig på engelska termer, och tipset kan säkert kännas värdefullt beroende på vilken bakgrund du har. Hos oss går alla jurister en utbildning i juridisk engelska under det första anställningsåret, men det är ju fullt möjligt att arbetet blir på engelska redan innan den utbildningen hinner inträffa.

Hur känns det?
På frågan till våra nya medarbetare om hur den första tiden hos oss har känts, har jag fått till svar att den är intensiv, inkännande, välkomnande – och man blir trött. Tiden som ny på jobbet är unik och härlig, och visst blir man trött av alla intryck, men på något sätt ändå full av energi. Den eventuella tröttheten försvinner fortare än du anar, men energin består. Omgiven av kloka kollegor och med spännande utmaningar framför dig så finns det inga gränser för hur långt du kan nå hos oss. Välkommen till Setterwalls.

Om du är intresserad av en karriär hos oss, skicka in din ansökan här.

Här kan du anmäla dig till vårt talangnätverk.

 

Hälsningar,

Kristina Jakobsson
HR chef, Stockholm