Immaterial- & marknadsrätt
/Start/Områden/Immaterial- & marknadsrätt

Immaterial- & marknadsrätt

Hur säkerställer du att dina immaterialrättsliga och marknadsrättsliga tillgångar är rätt skyddade? Hur skyddas uppfinningar, know-how, design, varumärken och resten av IP-portföljen? Vilka anspråk har de anställda på sina uppfinningar och verk? Hur kan du agera mot piratkopiering? Vilka begränsningar och möjligheter gäller för användning av olika medier som TV, radio, internet och sociala medier? Vad ska du tänka på vid ingående av licensavtal och forsknings- och utvecklingsavtal? 

Till ditt förfogande står några av landets vassaste jurister inom immaterialrätt (IP). Vi lotsar dig rätt och visar på just dina möjligheter och risker och ger råd om hur du bäst skyddar dina produkter och tjänster från intrång. Våra IP-jurister hjälper dig att förhandla och upprätta avtal och att registrera rätt skydd hos svenska och utländska myndigheter. Vi processar också i intrångs- och giltighetstvister i domstol och skiljeförfarande. 

Vi hjälper dig också gärna med förhandskontroll av planerade reklam- och marknadsföringsåtgärder där vi identifierar såväl risker som möjligheter i kampanjen. Bland våra klienter finns allt från stora, multinationella företag inom olika branscher till enskilda uppfinnare, författare och kompositörer.

"The team is fast in responding and offers in-depth knowledge of IP".

"It's strong in the patent field and represents a lot of generics companies".

Chambers Europe 2015

Sources say: "Everyone you deal with at the firm is extremely impressive."

                                                                                                                       Chambers 2013

Domännamnsregistrering

Setterwalls kan även hjälpa till med domännamnshantering som är en viktig kategori inom immaterialrätten.

Läs mer