fbpx Setterwallspodden | Setterwalls Advokatbyrå

Setterwallspodden

Setterwalls podcast.

With personal reflections.

#10 Helt ärligt med Setterwalls

Hur gammal är vår yngsta delägare, hur mycket jobbar en associate hos oss? I det 10:e avsnittet av Setterwallspodden är det inte som vanligt. Vi spelar in en live-podcast! Under en pågående AW med studenter från Stockholm- och Uppsala universitet ramlar det in frågor om Setterwalls i poddstudion. Kristina Jakobsson och Sophia Spala träffar även tre studenter, Karl Nordlin, Ghena Osman och Ifrah Salah, som var och en får chansen att lyfta en personlig fråga. Helt ärligt, vi är Setterwalls.

Lyssna på Soundcloud

#9 Jagad av en björn till Setterwalls

Lars Sundell har blivit jagad av en björn, flyttat hemifrån när han var 15 år och målmedvetet styrt sin kosa från den lilla jämtländska byn Görvik, till en karriär hos oss. I det nionde avsnittet av Setterwallspodden får vi möta en av våra Associates på Setterwalls i Stockholm som berättar om drömmen om att bli advokat som väcktes av en rollfigur i en John Grisham-rulle han såg som tonåring.

Lyssna på Soundcloud

#8 Tvist & Ting

Emily Ashton, biträdande jurist på Setterwalls, jobbar just nu som tingsnotarie på Solna tingsrätt. Jesper Grünbaum har också suttit ting, men det var för 25 år sedan, nu är han delägare på Setterwalls och chef för vår tvistelösningsgrupp. I det 8:e avsnittet av SetterwallsPodden pratar vi om "HD:s miljardjulklapp till förlagen", det s.k. tryckerimomsmålet, och vad som kan vara svårt och spännande med arbete i domstol. Många tingsnotarier söker sig till oss och till vår tvistelösningsverksamhet. Jesper ger sin förklaring till varför han tror att det är så, och Emily beskriver varför hon har valt att sitta ting och hur hon upplever vardagen där.

Lyssna på SoundCloud

#7 Ett år med Setterwalls

2016 var ett händelserikt år, inte minst för oss på Setterwalls. Vi fick nya stjärnskott till samtliga kontor, vi har hämtat oss efter en flytt i Stockholm och SetterwallsPodden föddes. För att nämna bara en bråkdel av det vi har fått vara med om. I poddens sjunde avsnitt träffar vi MP (tillika EP) Kristina Einarsson och advokat Niklas Follin som tillsammans med oss reflekterar, sammanfattar året och blickar fram mot 2017. Vi passar också på att önska våra lyssnare en riktigt god jul!

Lyssna på SoundCloud

#6 En internationell karriär på Setterwalls

I avsnitt #6 möter vi två av våra experter på kinarelaterad verksamhet, Junli Shu och Håkan Fohlin. Junli är biträdande jurist och har både en svensk och en kinesisk juristexamen och Håkan, delägare med mångårig erfarenhet av att arbeta med internationella relationer och projekt. Hör deras beskrivning om vad som är tjusningen med att arbeta internationellt hos oss och ge sin analys av vad som är unikt med internationell verksamhet och i det här fallet mot Kina. Är du intresserad av att jobba internationellt? Såhär kan en karriär som jurist hos oss låta...

Lyssna på SoundCloud

#5 Arbetsmarknadsdagar: How to work the floor...

Höstsäsong betyder planering för arbetsmarknadsdagar på Setterwalls, vi längtar ut till universiteten och ser fram emot att få träffa juriststudenter landet runt. När mässorna nu snart går av stapeln, har vi samlat några av våra representanter i studion som kommer att vara med på årets arbetsmarknadsdagar. De berättar om sina minnen från tidigare arbetsmarknadsdagar, om känslan av att stå på "rätt sida montern" (men vilken sida är egentligen den rätta?) och listar årets do's & don'ts på mässan. Våra medverkande har stor personlig erfarenhet av arbetsmarknadsdagar. Med oss har vi Sara Rydén från HR avdelningen i Stockholm. Hon berättar om sina erfarenheter av att delta i den här sortens mässor i rollen som arbetsgivare. Vi har också med oss Henrik Davidsson som är biträdande jurist på Setterwalls i Stockholm, som återger sina upplevelser av att besöka Kontaktdagen i Uppsala som student. Och den tredje gästen är Jakob Ekesbo, biträdande jurist på Setterwalls i Malmö, som faktiskt fick sitt jobb hos oss via ett kontaktsamtal på JiA i Lund förra året.

Lyssna på SoundCloud

#4 Hej London och New York!

Vi är nu äntligen tillbaka efter sommaren. I SetterwallsPoddens 4:e avsnitt får ni följa med på två färgstarka berättelser, vi gästas av Natali Phalén och Ingrid Sondell, två Setterwallare som båda fått möjlighet att vara på utlandssecondment, Natali i London och Ingrid i New York. Men vad är egentligen ett secondment? Lyssna till Natalis personliga berättelser om byrålivet i London och Ingrids Suits-liknande erfarenheter från The Big Apple.

Lyssna på SoundCloud

#3 Jag ska vara sommarnotarie!

Semestern vilar runt knuten, för somliga innebär det annat än soltimmar på varmare breddgrader. Vi träffade Willy Edholm Fjellstad precis innan han började sitt sommarnotariat hos oss. Martin Svanberg var också med oss i studion, som efter sitt sommarnotariat fick anställning hos oss. Vilka förväntningar har man innan ett sommarnotariat? Vilka tips kan en f.d. sommarnotarie ge till en blivande sommarnotarie? Hur är livet på en av Sveriges största advokatbyråer? Alla svaren får du i det tredje avsnittet av SetterwallsPodden.

Lyssna på Soundcloud

#2 Sex känslosamma dagar i Malawi

Den 23 april 2016 åkte våra medarbetare Jessica Schönning och Zuzan Ismail till Malawi tillsammans med Unicef inom ramen för projektet Företag för Malawi. Vi har fått chansen att träffa dem och höra om resan, upplevelserna och intrycken. En känslosam och insiktsfull berättelse från två av våra Setterwallare.

Lyssna på Soundcloud

#1 Från bananskal till visioner

I det förstaI det första avsnittet kommer vi att få träffa Jonas Frii, Managing Partner på Setterwalls Malmökontor. Följ med på Jonas resa från ekonomutbildningen i Lund till livet som jurist och MP på en av Sveriges största advokatbyråer.

Lyssna på Soundcloud