artikel / 03 jul 2018

Setterwalls – Sveriges äldsta advokatbyrå – firar 140 år!

Responsive image

I 140 år har Setterwalls varit valet för ledande svenska och utländska företag för affärsjuridisk rådgivning.

År 1878 grundade Nils Setterwall det som nu är Sveriges äldsta advokatbyrå. Han var besjälad i att möta den framväxande industrialismens efterfrågan på högkvalitativ juridisk rådgivning från dåtidens entreprenörer. Setterwalls filosofi redan från början var att bidra med kommersiell förståelse för våra klienter behov med snabba och effektiva lösningar.

Setterwalls är idag utmärkt rustat att möta de nya digitala, kommersiella och juridiska utmaningarna. Vi är stolta över att än idag leva efter den professionella filosofi som etablerades för 140 år sedan av vår grundare.

Redan från start var inriktningen tydligt internationell med mycket shipping och sjörätt. Idag är Setterwalls en av Sveriges största och ledande fullservice-byråer med cirka 200 jurister.

Beläget i hjärtat av Stockholm, Göteborg och Malmö har vi en utmärkt arbetsmiljö. Setterwalls beslutsamhet om att alltid vara konkurrenskraftigt återspeglas i våra satsningar att alltid välja och professionellt utveckla våra kvalificerade medarbetare och våra investeringar i den nödvändiga digitala miljön, nu på senare tid i artificial intelligence.

Setterwalls biträder innovativa svenska och utländska klienter som drar nytta av att Sveriges exportdrivna ekonomi och investeringsvänliga miljö inom Tech och Life Science, industri och på finansmarknaden. Under de senaste åren har vi arbetat markant mycket med börsnoteringar liksom M&A och utländska förvärv och etableringar i Sverige. Vi har ett full-service sortiment av specialister som arbetar med allt från arbetsrätt, skatterätt, miljörätt till stora tvister. Vi är stolta över att vi är inblandade i mer än hälften av de större patentmålen i Sverige. Likaså att vi företräder flera av Sveriges största exportföretag, inte minst inom bilindustrin och shipping.

Kontakt:

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.