Vår historia

Setterwalls är en av Sveriges äldsta advokatbyråer. Vår historia går så långt tillbaka som till 1878 då juristerna Nils Setterwall och Oscar von Koch köpte ”Advokatföreningen, Juridisk Affärsbyrå” i Stockholm.

1885 – Byrån bytte namn till Nils Setterwalls Advokatbyrå. Uppdragen omfattade allt från klassisk bolagsrätt till gruv- och skogsärenden.

1890 – Sjöfartsjuridiken gjorde entré, ett område som skulle komma att dominera verksamheten under större delen av 1890-talet. Det resulterade i ett ökat antal utländska uppdrag.

1800

Under 1900-talets senare del breddades successivt erbjudandet, bland annat inom finans- och fastighetsjuridiken.

1900

2001 – I början av 2000-talet ökade expansionstakten och Setterwalls blev en av landets snabbast växande byråer. Den befintliga verksamheten i Stockholm växte kraftigt, samtidigt som två nya kontor öppnades, ett i Göteborg och ett i Malmö.

Idag – Setterwalls har ett mycket gott renommé i branschen. Vi är topprankade av institut som Chambers and Partners och Legal 500. Vi har även ett mycket gott anseende bland juridikstudenter, vilket innebär att vi kan rekrytera topptalangerna.

2000