Tips inför intervjutillfället!

Grattis! Din profil har skapat ett intresse hos oss. Nästa steg är att förbereda dig inför arbetsintervjun. Vi förstår att det kan kännas nervöst men vi är lika nyfikna på dig som du förhoppningsvis är påSetterwalls. Intervjun är ett bra tillfälle för oss att lära känna varandra. Här följer några handfasta råd om hur du kan förbereda dig.

1. Vilka egenskaper efterfrågas i annonsen?
Läs noga igenom annonsen och titta särskilt på de egenskaper vi efterfrågar. Söker vi efter en person som är noggrann, engagerad eller någon med god analytisk förmåga? Försök att förbereda ett par konkreta exempel som visar på att du har just de egenskaper vi efterfrågar. Beskriv exempelvis hur din ansvarsförmåga kommit till uttryck, annars blir det lätt klyschor och tomma ord. Har du ingen erfarenhet från arbetslivet, går det lika bra med exempel från dina studier eller din fritid.

2. Visa ett genuint intresse 
Intervjun är ett bra tillfälle att beskriva vad som fångat ditt intresse för tjänsten och Setterwalls. Är det ett möte under en arbetsmarknadsdag eller när du hade tillfälle att träffa representanter från Setterwalls under någon av de aktiviteter vi anordnar? Eller har du gjort egna efterforskningar som gjort dig nyfiken på oss?

3. Är vi rätt för varandra?
Intervjun är ett tillfälle för oss att lära känna varandra. Vi kommer att ställa många frågor för att få en så bra bild av dig som möjligt. Det innebär även att du har en möjlighet att ställa frågor för att få en helhetsbild av vilka vi är och vad rollen innebär. Att ställa frågor under intervjun visar att du är påläst och nyfiken.

4. Förbered dig på frågor som sannolikt dyker upp
Fundera över vilka frågor du tror att vi kommer att ställa till dig och förbered tydliga svar med konkreta exempel. Det kan v vara frågor om varför du är intresserad av rollen hos oss, vad som är viktigt för att du ska trivas och utvecklas och vilka utmaningar du kan stöta på. Försök att lägga lite extra energi på att i förväg tänka igenom svaren. Undvik svar som ”jag vill arbeta med detta eftersom jag tycker det är intressant” . Försök i stället att förklara på vilket sätt och varför du tycker det är intressant.

5. Våga vara dig själv!
Vi förstår att det är nervöst att gå på intervju. Särskilt om det är ett jobb du verkligen är intresserad av. Kom ihåg att du är kallad till en arbetsintervju för att vi vill träffa dig och att du uppfyller de grundläggande kvalifikationerna. Nu har du möjlighet att visa vem du är och inte bara vad du har gjort. Vi söker personer som kan komplettera varandra och som kan stärka vår arbetsgrupp, det vill säga personer med olika egenskaper och förmågor. Visa upp ditt riktiga jag, allting annat kommer att lysa igenom och bli tillgjort. Om du behöver fundera på en fråga, säg det, och våga också fråga om det är någonting du inte förstår.

Några praktiska tips:

  • Ta med anteckningsblock och en extra kopia av ditt CV. Om du skriver upp dina frågor i blocket behöver du inte hålla dem i huvudet under anställningsintervjun.
  • Stäng av mobilen, såväl ljudet som vibrationssignalen, så att du inte blir störd.
  • Om du har några frågor eller funderingar ring gärna rekryteringsanvarig.

 

Tillbaka