artikel / 19 dec 2022

Setterwalls ser en stark global investeringsvilja och ökad efterfrågan på juridisk rådgivning inom hållbarhet och energi

Responsive image

Det har varit ett spännande år för Setterwalls Advokatbyrå med en fortsatt stark utveckling, förstärkning av delägarkretsen samt ett ökat fokus på hållbarhet. Henrik Kjellander, Executive Partner på Setterwalls, summerar året med lättnaden efter pandemiåren, den ekonomiska och säkerhetspolitiska oron och en fortsatt stark efterfrågan på juridiska tjänster.

2022 lider mot sitt slut och det är snart dags för en efterlängtad julledighet innan det nya året tar vid. Året som gått har varit speciellt där lättnaden efter slopade pandemirestriktioner ersattes av säkerhetspolitisk oro i och med kriget i Ukraina. Med stigande inflation, energipriser och räntor blev det också en finansiell oro som påverkade delar av affärslivet. Men Henrik Kjellander ser en fortsatt stabil efterfrågan på kvalificerad juridisk rådgivning och Setterwalls verksamhet har en stark utveckling.

– När förutsättningarna ändras på marknaden ser vi att en del av våra klienter behöver hjälp med nya frågeställningar. På transaktionssidan har en del projekt pausats men vi har många spännande uppdrag och en stabil tillväxt. Med de stora industri- och klimatsatsningar som Sverige står inför har vi också förstärkt vårt team inom energi och miljö.

Energi och hållbarhetsfokus

Med satsningar inom industri-, energi- och transportsektorn där strävan är ett klimatneutralt samhälle följer ett starkt fokus på miljölagstiftningen och hållbarhet. Vi är stolta över att vara en del i betydelsefulla satsningar inom bland annat framställning av vätgas, elektrifiering/batterier samt infångning och lagring av koldioxid. Setterwalls har även bistått med juridisk rådgivning i stora saneringsprojekt och miljöprövningar inom offshore vind. På transaktionssidan är det främst vattenkraftsmandaten och arbetet med gröna obligationer som sticker ut.

 Vi är därför väldigt glada över att förstärka med tre nya delägare vid årsskiftet i form av Mattias Wiklund Matala, Anders Frick och Tove Skärblom som verkar inom energi/ infrastruktur, fastigheter och miljörätt, säger Henrik Kjellander.

Stabil utveckling och spaningar inför 2023

I vårt fullserviceerbjudande har vi flera grupper som går väldigt starkt, till exempel inom finansieringar, tech, patenttvister och kommersiella tvister. Vi har under året också framgångsrikt företrätt ett stort antal livsmedelsproducenter mot Livsmedelsverket gällande avgiftssystemet, och vi har även en satsning på en dedikerad insolvensgrupp som bland annat kommer att hantera företagsrekonstruktioner.

Med en stabil verksamhet, stark utveckling och nya delägare ser vi därför spännande möjligheter inför nästa år.

– Vi har under året rekryterat många nya medarbetare och vi värnar om vår starka kultur och trivsel. Med våra satsningar ser vi fram emot ett spännande 2023. Det finns en stark global investeringsvilja och när det finansiella läget stabiliseras tror vi åter på en hög aktivitet på transaktionsmarknaden, avslutar Henrik Kjellander.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.