byrånyhet | 04 jun 2024

Setterwalls implementerar generativ AI i hela verksamheten

Responsive image

Som en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer och med ett starkt engagemang för innovation och digitalisering har Setterwalls beslutat att implementera generativ AI i hela sin verksamhet. Byrån har under de senaste månaderna aktivt utvärderat marknaden och identifierat juridisk tillämpning samt fördelar och risker med AI.

– Vi har inte bara fokuserat på att välja rätt tekniska lösningar, utan framför allt på att skapa förutsättningar för en AI-mogen organisation som kan anpassa sig till de nya möjligheterna och utmaningarna som AI medför. Detta genom att skapa trygghet, kunskap och förmåga hos våra medarbetare att använda AI på ett ansvarsfullt och effektivt sätt, säger Daniel Sandberg, CIO och ansvarig för AI-transformationen på Setterwalls.

Syftet med implementeringen är att ligga i framkant och utnyttja de digitala verktygens fulla potential för ökat värdeskapande i den juridiska rådgivningen. Setterwalls blir därmed en av de första affärsjuridiska advokatbyråerna i Sverige att göra en så stor satsning och integration av generativ AI.

– Vi är stolta över att ligga i framkant och satsa på generativ AI i så stor skala. Vårt mål är att göra AI till ett naturligt inslag i det dagliga arbetet för samtliga jurister i syfte att ge ökad affärsnytta till våra klienter. Vi ser det som ett strategiskt och långsiktigt beslut som kommer att stärka vår position på marknaden, säger Henrik Kjellander, Executive Partner.

Setterwalls är en av Sveriges ledande advokatbyråer med över 300 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Setterwalls erbjuder juridisk rådgivning inom alla affärsjuridiska områden och har ett starkt fokus på innovation, digitalisering och hållbarhet.

 

Besök Setterwalls  pressrum för fler nyheter.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.