byrånyhet / 22 maj 2023

Setterwalls ny samarbetspartner till Stiftelsen Läxhjälpen – för alla barns rätt till god utbildning

Responsive image

Stiftelsen Läxhjälpens vision är att alla barn ska växa upp med förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid. Målsättningen är att alla barn ska gå ut grundskolan med framtidstro och gymnasiebehörighet. På Setterwalls arbetar vi för FN-målet ”God utbildning för alla” och har därför valt att utöka vårt engagemang för Läxhjälpen och deras viktiga arbete för högstadieelever runtom i vårt land.

”God utbildning för alla” är ett av FN:s globala mål som vi på Setterwalls värnar extra mycket om. En förutsättning för att alla barn ska få möjlighet att följa sina drömmar och välja sin egen väg genom livet är att vi alla hjälper till att skapa de rätta förutsättningarna för att fler barn och unga ska klara skolan. Stiftelsen Läxhjälpen gör just detta och Setterwalls har därför valt att gå in som samarbetspartner under de kommande åren. Engagemanget möjliggör att en elevgrupp med tre läxhjälpare och femton elever får plats i Läxhjälpsprogrammet som sträcker sig över ett helt läsår åt gången.

Tack vare Läxhjälpens fokuserade och resultatinriktade arbetet ges möjlighet till att fler unga går ut grundskolan med gymnasiebehörighet och undviker att hamna i tidigt utanförskap. Vi är stolta och glada att få möjlighet att bidra till Läxhjälpens arbete för ökad gymnasiebehörighet, ökad inkludering och ökad jämställdhet. Alla viktiga beståndsdelar i ett rättssäkert och demokratiskt samhälle.

Läxhjälpare är förebilder för många unga som vill nå sina drömmar

Setterwalls vill också sprida kunskap om möjligheten att bli läxhjälpare genom vår kontakt med studenter på universiteten. Som student har du möjlighet att under studietiden arbeta extra som läxhjälpare i en av stiftelsens samarbetsskolor. Ett värdefullt tillfälle att göra skillnad för många elever genom att stötta i kärnämnena matematik, engelska och svenska/svenska som andraspråk. Läs mer om hur du blir läxhjälpare på Läxhjälpens hemsida.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.