byrånyhet | 11 jan 2011

Setterwalls rekryterar specialist på läkemedels- och apoteksfrågor från Regeringskansliet

Responsive image

Setterwalls gör en strategisk rekrytering inom det växande Life Sciences-området och rekryterar Helena Nilsson, en av landets ledande inom området, från Regeringskansliet. Helena är från den 3 januari verksam som Specialist Counsel vid Malmökontoret.

– Vi har under den senaste tiden gjort en rad strategiska rekryteringar. Vi är mycket glada att till dem nu kunna addera Helena Nilsson, som har unik kompetens och erfarenhet inom läkemedels- och apoteksområdet och frågor relaterade till det regulatoriska området. Helena innebär en utmärkt förstärkning av vårt Life Sciences-team. Redan idag topprankas Setterwalls inom Life Sciences-området och genom rekryteringen av Helena sätter sig Setterwalls än tydligare på kartan som ledande rådgivare och partner inom området, säger Joakim Edoff, vd för Setterwalls. 

Helena Nilsson har under många år arbetat med läkemedelsjuridik vid Regeringskansliet inom områden som reglering avseende godkännande- och registrering, marknadsföring och prissättning av läkemedel. Under senare år har hon varit djupt involverad i regeringens reformarbete på apoteksmarknaden, först som huvudsekreterare i Apoteksmarknadsutredningen och därefter som ämnessakkunnig vid Socialdepartementet. Helena är också utbildad domare och assessor i Hovrätten över Skåne och Blekinge.

– Läkemedelsbranschen utvecklas ständigt och de rättsliga frågeställningarna blir alltmer komplexa. På Setterwalls finns sedan tidigare en gedigen juridisk kompetens och branschkännedom inom Life Sciences-området. Jag har erfarenhet från främst den regulatoriska sidan och det ska bli spännande att få vara med och ytterligare utveckla Setterwalls erbjudande inom detta område, säger Helena Nilsson.

Setterwalls Life Sciences-team – som är en del av byråns IP/Tech-grupp – förenar djup kunskap om regulatoriska och patent- och andra immaterialrättsliga frågor med kommersiell förståelse. Teamet hjälper till med allt från riskbedömningar till att förhandla forsknings- och utvecklingsavtal, licensavtal och andra avtal för den löpande verksamheten liksom strukturella transaktioner och strategiska investeringar. Med gedigen branschkännedom driver vi även komplicerade patent- och andra immaterialrättsliga tvister.

Setterwalls företräder både unga innovativa företag och internationellt etablerade aktörer.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.