byrånyhet | 24 maj 2011

Odd Swarting ny ordförande för UNICEF Sverige

Responsive image

Vid årsstämman den 18 maj valdes Odd Swarting, advokat och delägare i Setterwalls advokatbyrå, till ny ordförande för UNICEF Sverige. Odd Swarting var tidigare vice ordförande och efterträder Birgitta Dahl som efter sex år som ordförande nu avgår.

– Att arbeta för barns rättigheter är något av det viktigaste man kan göra. Jag tar mig an uppdraget med stort engagemang och ödmjukhet. Med min näringslivsbakgrund hoppas jag kunna bidra till att UNICEF Sverige knyter ännu fler fruktbara samarbeten med olika företag, säger Odd Swarting.

Odd Swarting arbetar på Setterwalls sedan 2003 och är sedan över 20 år juridisk rådgivare åt ledande industriföretag inom olika branscher, från bolag inom Life Science sektorn till skogsbolag. Odd har även betydande erfarenhet från området för hantering av ekonomiska kriser.

– Vi uppmuntrar alla våra medarbetare att engagera sig ideellt, och socialt ansvarstagande är viktigt inte minst för advokatbyråer, och det är extra roligt när en person som Odd får ett så viktigt uppdrag som att vara ordförande i UNICEF, säger Joakim Edoff, vd för Setterwalls.

FAKTA OM UNICEF
UNICEF (the United Nations Children’s Fund) arbetar på uppdrag av FN för att förverkliga barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund verkar UNICEF i över 190 länder och territorier för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande. UNICEFs uppgift är att bilda opinion, påverka politiker, samla in pengar och skaffa fram allt det som behövs för att skapa en bättre värld

UNICEF arbetar för att barnkonventionen ska efterlevas överallt i världen och för att barnens bästa alltid sätts i främsta rummet. Barnkonventionen bygger på principen om icke-diskriminering, det vill säga att alla barn har samma rättigheter – oavsett nationalitet, religion eller under vilken regim de lever.

UNICEF är ett fristående FN-organ och får inte några pengar från FN:s budget. UNICEF är helt beroende av frivilliga bidrag från regeringar, företag, organisationer och privatpersoner.

Kontakt:

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.