byrånyhet | 18 dec 2020

Setterwalls team inom FinTech topprankade i ny internationell rankning

Responsive image

Setterwalls Advokatbyrå topprankas i ansedda Chambers internationella ranking inom området FinTech. Därmed klättrar byrån ytterligare jämfört med tidigare position.
– Det är ett erkännande för vår unika spetskompetens, säger Joacim Johannesson, som leder Setterwalls FinTech-satsning.

Flera betydande aktörer, däribland storbanker, techbolag, myndigheter och ledande entreprenörer, anlitar Setterwalls för ärenden kring it-driven finansregulatoriskteknologi, så kallad FinTech. Nu topprankar organisationen Chambers byråns arbete inom området, och placerar Setterwalls i band 1, den högsta nivån av fem i Chambers rankingsystem.

– Vi arbetar hela tiden för att hitta rätt spetskompetens och att hålla oss i framkant. Vi har en mycket bred erfarenhet inom FinTech som vi under många år har byggt upp genom hårt och hängivet arbete för ett brett spektrum av klienter i olika tillväxtstadier, från unga start-ups till väletablerade institutioner. Och det kommer vi fortsätta med. FinTech är ett segment som skär genom flera discipliner, som regulatoriska frågor som påverkar finansiella tjänster, rådgivning kring bolagsrätt, M&A, immaterialrätt, licensiering av teknologi och dataskyddsfrågor – allt i en regulatorisk miljö. Det gör att vi måste ha ett brett team med olika bakgrund för att vårt erbjudande ska ligga i framkant. Det här är ett erkännande för att vi gör rätt, säger Joacim Johannesson, partner och ansvarig för Setterwalls FinTech-grupp.

Ansedd partner internationellt
Sverige är en viktig knutpunkt för flera internationella FinTech-satsningar. Ändå är det få svenska byråer med renodlad kompetens inom området. På Setterwalls har Joacim Johannesson under flera år arbetat med att bygga upp en expertis inom frågor som rör allt från blockchain till datasäkerhet. Detta gör byrån till en av de ledande aktörerna i Sverige, och även till en ansedd partner internationellt.

– Sverige och i synnerhet Stockholm är en av de viktigaste hubbarna för FinTech i världen. För att hänga med i utvecklingen i ett sådant sammanhang krävs det manskap. På Setterwalls är vi ett stort team som arbetar dedikerat med FinTech. Men vi tar också hjälp av hela byråns samlade kompetens när behov finns, säger Joacim Johannesson.

Viktigast att leverera
Förutom Setterwalls team är även Joacim Johannesson personligen rankad i Chambers rankingen. Också teammedlemmen Andreas Löfholm har blivit rankad i kategorin ”up and coming”.

– Det är roligt att bli erkänd. Men i slutändan är det bara hur vi levererar som ett team i respektive ärende som räknas, säger Joacim Johannesson.

Kontakt:

Verksamhetsområde:

FinTech

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.