byrånyhet | 29 jun 2022

Sommarhälsning från Setterwalls

Responsive image

Setterwalls Advokatbyrå har haft en fortsatt stark tillväxt under det första halvåret med spännande uppdrag och rekryteringar av nya delägare. Henrik Kjellander, Executive Partner på Setterwalls, sammanfattar det första halvåret som en intensiv period med inslag av säkerhetspolitisk oro och förändringar i det ekonomiska läget. 

Det har varit ett starkt första halvår för Setterwalls med flera stora uppdrag och rekryteringar. Henrik Kjellander beskriver det som intensiv och inspirerande period där fokus har legat på att ytterligare förstärka byråns erbjudande mot klienterna.

”För att stärka byråns erbjudande har vi tagit in nya delägare med specialistkompetens både från de egna leden och genom sidorekryteringar, bland annat inom offentlig upphandling, konkurrensrätt, fastighetstransaktioner och dataskydd.”

Stark tillväxt trots förändringar i omvärlden

Affärerna är fortsatt starka – trots förändringar i det ekonomiska läget som kylt ned aktiemarknaden och delar av transaktionsmarknaden.

“När det sker förändringar i omvärlden påverkar det till viss del vilken typ av hjälp och rådgivning klienterna behöver, men vi har inte sett att efterfrågan på våra tjänster har gått ner, tvärtom. Flera av våra grupper har det väldigt intensivt just nu.”

Vi är stolta över att bland annat ha biträtt logistikföretaget SLP vid börsnoteringen på Nasdaq Stockholm, som är den enda noteringen hittills i år med ett sammanlagt värde på cirka 5 miljarder kronor. Setterwalls biträdde även Komplett i förvärvet av NetonNet, där det totala värdet på köpeskillingen var cirka 3,7 miljarder norska kronor.

Efter att pandemirestriktionerna slopades hoppades vi komma tillbaka till ett normalläge men det förfärliga kriget i Ukraina resulterade i stället i ett säkerhetspolitiskt oroligt läge. Med kraftigt stigande inflation och höjda räntor och bränslepriser finns det nu också en oro kring konjunkturen. Henrik Kjellander säger att i synnerhet kriget har påverkat honom starkt.

“Mina och byråns tankar är med de drabbade och vi har både lämnat ekonomiskt bidrag och stöttat med olika initiativ för att visa vårt stöd. Det svåra läget till trots uppvisar Europa en historisk enighet och förhoppningsvis går vi en mer fredlig höst till mötes.”

Sommarplaner och spaningar inför hösten

För att koppla av efter en intensiv termin ser Henrik fram emot att spendera tid i skärgården under sommaren med familjen. Trots osäkerhet kring konjunkturen finns det samtidigt ljusglimtar inför hösten.

“Jag tror att de flesta är eniga om att det är ett väldigt svårbedömt ekonomiskt läge för resten av året men man ska inte glömma att det finns en fortsatt stark investeringsvilja och vi har sett signaler om ökad aktivitet på transaktionsmarknaden. Jag önskar alla en riktigt fin sommar och ser fram emot en spännande höst!”

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.