Sommarnotarie

Som student är det värdefullt att få inblick i arbetet på en affärsjuridisk byrå. Genom en anställning som sommarnotarie hos oss får du möjlighet att prova på juristyrket på något av våra kontor. Under 6–8 veckor arbetar du praktiskt med juridiska utredningar, avtalsförslag, deltar i möten och andra aktiviteter tillsammans med erfarna jurister. Du får en handledare och en fadder som ger dig en yrkesmässig introduktion och vägleder dig i det löpande arbetet. Dessutom deltar du i våra sociala aktiviteter och får möjlighet att bygga upp ett kontaktnät med många duktiga jurister.

För att du ska få bäst nytta av din tid hos oss vill vi gärna att du har läst minst sex terminer på juristprogrammet när du söker sommarnotariat hos oss.

1/5

Tips till juriststudenter som funderar på sommarnotariat?

”Håll utkik, sök i god tid och var dig själv! Gör också gärna lite efterforskningar på byrån innan du söker, läs igenom årsredovisningar, hemsida osv. så kan du själv bilda dig en uppfattning om det är rätt byrå för dig.”

Sommarnotarie, 2022

2/5

Det bästa under ditt notariat?

”Alla rättsutredningar som har använts i olika ärenden! Men det är också för att jag verkligen gillar ”juridiken” och att få gräva ner mig i olika komplicerade rättsutredningar. I övrigt har det bästa varit sammanhållningen mellan oss notarier. Det har varit ett jättehärligt gäng och vi har haft superbra samarbete och sammanhållning.”

Sommarnotarie, 2021

3/5

Varför valde du att bli sommarnotarie?

”Jag såg det som en chans att få testa på att jobba praktiskt med juridik redan under studietiden samtidigt som jag får möjlighet att lära känna Setterwalls.”

Sommarnotarie, 2022

4/5

Tips till juriststudenter som funderar på sommarnotariat?

”Förbered dig i god tid med att upprätta CV och liknande då ansökningarna öppnar tidigt. Fundera på vilken typ av arbetsplats du vill arbeta på och vad som är viktigt för dig hos en arbetsgivare!”

Sommarnotarie, 2022

5/5

Vad har varit mest givande under notariatet?

”Det mest givande för mig under notariatet har varit att ges möjligheten att få en inblick i hur det är att jobba på Setterwalls, både på Setterwalls i stort men även i de specifika arbetsgrupperna. Detta tycker jag att jag har fått en bra möjlighet till, och även om man kanske inte fått uppdrag från en viss arbetsgrupp så har de haft olika föreläsningar och vi har fått möjlighet att prata med alla från hela byrån under vår tid här.”

Sommarnotarie, 2021