Studentpool

På Setterwalls tror vi att de bästa studieresultaten uppnås genom att teori och praktik kombineras. Vi erbjuder därför dig som student på juristprogrammet möjligheten att kombinera studier med ett deltidsarbete hos oss på Setterwalls.

Du kommer i vår studentpool att få arbeta såväl med administrativa uppgifter som med mer kvalificerade juridiska uppgifter, beroende på vem du är som person och vad du är intresserad av. Därutöver deltar du i våra sociala aktiviteter och vissa förekommande utbildningar och får möjlighet att bygga upp ett värdefullt kontaktnät inför framtiden.

 

Tillbaka
1/3

Tips till studenter som funderar på att jobba som studentpoolare?

Mitt främsta tips för studenter som är intresserade av att arbeta som studentpoolare är att planera sin tid. Det är ingen överraskning för någon juriststudent att utbildning ibland kan känns överväldigande och att man inte har tid för annat. Men om man planerar sina studier kan man vara 100% närvarande på jobbet vilket gör det mycket roligare. Utöver att planera sin tid skulle jag rekommendera att alltid hålla utkik för olika studentevenemang som advokatbyråer ofta arrangerar. Via dessa tillställningar kan man blida sig en ytterligare uppfattning om vad ett arbete på en affärsjuridiskbyrå innebär i praktiken och där inga frågor är för dumma.

William Hägglund

2/3

Varför valde du att söka rollen i studentpoolen?

Jag valde att börja arbeta i studentpoolen för jag ville få en inblick i det praktiska juridiska arbetet. När man endast studerar kan det stundtals vara svårt att föreställa sig hur samma juridik behandlas i affärslivet. Jag såg därför studentpoolen som den perfekta möjligheten att få den inblicken som jag saknade från universitetet.

William Hägglund

3/3

Vad är mest givande med din roll som studentpoolare?

Det mest givande med min roll i studentpoolen skulle jag säga är främst två saker. För det första får man en god inblick i hur arbetet bedrivs på en affärsjuridisk byrå och för det andra skulle jag säga att det är en väldigt god träning rent metodiskt. Många uppgifter som studentpoolen får på sitt bord går ut på att hitta och sammanställa information från olika rättsområden och från olika rättskällor. Det gör en tryggare i att navigera i den stundtals snåriga juridiska djungeln. När man sitter på kontoret med dessa uppgifter känns det verkligen som man är en del av gänget, vilket gör det extra roligt.

William Hägglund