uppdrag / 30 sep 2022

Setterwalls biträder vid försäljningen av Hälsomedicinskt Center

Responsive image

Setterwalls har biträtt ägarna av Hälsomedicinskt Center i Sverige AB vid försäljningen av samtliga aktier till Medtanken Group AB, backade av Procuritas Capital Investors VI, samt vid ägarnas återinvestering i Medtanken.

Hälsomedicinskt Center är en koncern som bedriver högkvalitativ primärvård, företagshälsovård och specialistsjukvård. Idag har Hälsomedicinskt Center över 150 medarbetare och över 30 000 listade patienter samt en omsättning om cirka 230 miljoner kronor. Hälsomedicinskt Center är verksamma i södra Sverige och genom den genomförda affären ökar möjligheterna att expandera i resten av landet. Efter förvärvet kommer Medtanken att erbjuda 26 vårdkliniker, med över 140 000 listade patienter och omsätta cirka 1 miljard kronor.

Affären innebär att Medtanken blir ägare av Hälsomedicinskt Center-koncernen tillsammans med återinvesterande säljare. Medtanken kommer tillsammans med Hälsomedicinskt Centers grundare och andra minoritetsägare att fortsätta utveckla verksamheten inom primärvård, företagshälsovård och specialistsjukvård, med ett starkt fokus på den så kallade digifysiska vården.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.