uppdrag | 18 aug 2021

Setterwalls har biträtt SwissHealth Ventures som lett en finansieringsrunda med ett flertal internationella VC bolag i det svenskbaserade start-up bolaget Flow Neuroscience som erbjuder en ny behandlingsmetod mot depression

Responsive image

Setterwalls har biträtt SwissHealth Ventures, ett VC-bolag i Schweiz ledande sjukförsäkringskoncern CSS, som lett en finansieringsrunda i det svenskbaserade medtechbolaget Flow Neuroscience, tillsammans med riskkapitalbolaget Khosla Ventures i Silicon Valley och schweiziska Zühlke Ventures.

Vid investeringen på USD 9M deltog även japanska Kirin Holdings (inom bryggeri och läkemedelsprodukter) med stöd av den japanska riskkapitalrådgivaren Global Brain, det amerikanska riskkapitalbolaget SOSV:s start-up investerare HAX, samt patentbyrån Schox i San Francisco.

Flow Neuroscience har utvecklat en ny digital och medicinfri behandling i hemmet mot depression med ett headset och tillhörande app som kombinerar hjärnstimulering och beteendeterapi. Behandlingen är den första i sitt slag som godkänts för behandling av depression i bl.a. EU och Storbritannien.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.