byrånyhet | 07 dec 2022

Femte året i rad – Setterwalls återigen topprankade inom Fintech

Responsive image

Chambers and Partners årliga rankings har publicerats för 2023 och Setterwalls placerar sig återigen i topp som en av de mest framstående advokatbyråerna inom Fintech i Sverige. Dessutom erhåller Setterwalls tre individuella utmärkelser.

Varje år rankar det oberoende rankinginstitutet Chambers and Partners världens ledande advokatbyråer och jurister inom flera områden. För femte året i rad placerar sig Setterwalls återigen på högsta nivån inom Fintech, något som Excecutive Partner Henrik Kjellander är oerhört stolt över.

– Det är ett väldigt spännande område som vi tidigt valde att satsa på och det är kul att vårt stora engagemang både har resulterat i så många spännande uppdrag och att vi är topprankade, säger Henrik Kjellander.

I utnämnandet erhöll Setterwalls dessutom tre individuella utmärkelser. Joacim Johannesson, som leder Setterwalls Fintech-grupp, stiger i ranking till Band 1/Tier 1.

– Topprankade både på byrå- och individnivåer – otroligt kul och ett fint erkännande av marknaden och klienter som ser att vi är ett Fintech team att räkna med! Extra kul i år är att se att vår bredd och spetskunskap förenas med inte mindre än tre rankade individer där vi nu, jämte undertecknad, också har ytterligare två toppjurister med i rankingen; nämligen Tobias Björklund och Niklas Follin. Allt ett resultat av ett engagerat och bra lagarbete av hela vår Fintech-grupp, säger Joacim Johannesson.

Trender under 2023 och ett fortsatt starkt erbjudande

Tobias Björklund anslöt till Setterwalls under fjolåret från en chefsroll på Finansinspektionen. Med sin specialistkompetens inom finansmarknadsregulatoriska frågor (regelverken och tillstånds- som tillsynsfrågor som rör finansiella institutioner och den marknad de verkar på) har han varit ett uppskattat tillskott till Setterwalls Fintech-grupp. Tobias Björklund stiger i ranking till Band 2, en utmärkelse som han ser mycket positivt på och tror att även 2023 blir ett starkt Fintech-år.

– Jag tror att betalningar, betalinfrastruktur och kryptorelaterade frågor alltjämt kommer att vara ett hett område även nästa år. Så jag ser framemot full fart och en fortsatt stark utveckling, säger Tobias Björklund.

Niklas Follin tillträdde som delägare på Setterwalls tidigare år och erhåller utmärkelsen Up and Coming, något han ser särskilt framemot att förvalta och fortsätta ta klienters affärer framåt genom att arbeta vidare i flera betydande mandat.

– Det är positivt att få ytterligare kvitto på de fina klienter och ärenden som jag och byråns Fintech-grupp har hanterat även detta år. Och även om vi redan har fått fina erkännanden i topprankingen som vi behållit i år så är det såklart kul att vi flyttar fram våra positioner ännu mer, det understryker vilken oerhört stark sammansättning och erbjudande vi har i vår Fintech-grupp, avslutar Niklas Follin.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.