byrånyhet | 12 dec 2022

Setterwalls stärker infrastrukturgruppen med två nya delägare

Responsive image

Det är med stolthet vi låter meddela att Setterwalls vid årsskiftet välkomnar Mattias Wiklund Matala och Anders Frick som nya delägare vid Malmökontoret. Med en unik spetskompetens inom energi, fastigheter och infrastruktur samt ett affärsmässigt engagemang för såväl klienter som för byrån är tillskottet ett viktigt bidrag till Setterwalls fortsatta expansion.

Setterwalls advokatbyrå fortsätter växa och vid årsskiftet stärker byrån sin infrastrukturgrupp med ytterligare två delägare verksamma vid Malmökontoret.

– Vi är mycket glada att få välkomna Mattias Wiklund Matala och Anders Frick som nya delägare, säger Marc Tullgren, Managing Partner på Setterwalls i Malmö. Tillväxten inom energi- och infrastrukturprojekt samt fastighetstransaktioner är markant och efterfrågan på juridisk rådgivning följer expansionskurvan. Setterwalls position är unik på ett såväl nationellt som regionalt plan och för att möta tillväxten stärker vi nu upp med två mycket kompetenta delägarkollegor. Mattias och Anders har ett mångårigt engagemang hos oss på Setterwalls och har under sina respektive karriärer spelat en viktig roll för byrån.

Mattias och Anders har ett genuint intresse för och erkänd kompetens inom infrastrukturprojekt som är en väsentlig del av modern samhällsutveckling. Även byråns utveckling är en viktig drivkraft, med teamet och klientens bästa i främsta rummet. I deras nya roller som delägare ser de fram emot att få göra fortsatt skillnad.

– Jag är mycket glad och tacksam för denna möjlighet, och ser fram emot att fortsatt tillsammans med mina kollegor kunna bidra till Setterwalls utveckling där samarbetet med, och förmågan att kunna skapa mervärde åt, våra klienter alltid står i fokus, säger Anders Frick som med över femton års erfarenhet inom fastigheter och infrastruktur vid årsskiftet tillträder som delägare på Setterwalls med placering i Malmö. Anders har en bred verksamhet inom kommersiell fastighetsrätt som omfattar bl.a. fastighetstransaktioner, fastighetsfinansiering, joint ventures, kommersiell hyresrätt och annan nyttjanderätt. Anders har även gedigen erfarenhet av fastighetsutveckling och speciell fastighetsrätt som fastighetsreglering. Bland projekten återfinns såväl svenska som internationella uppdragsgivare och under senare år har Anders bidragit med sin expertis i en mängd komplexa investeringar och transaktioner med multinationella företag, banker och privata svenska aktörer.

– Jag är hedrad över förtroendet och ser fram emot möjligheten att få fortsätta arbetet med att utveckla Setterwalls erbjudande och förmåga att leverera värdeskapande rådgivning till våra klienter, säger Mattias Wiklund Matala, tillträdande delägare med placering på Malmökontoret. Våra klienter står inför både möjligheter och utmaningar och vi på Setterwalls har såväl verktygen som drivet för att hjälpa dem framåt, fortsätter Mattias som under mer än elva år inom infrastruktur- och energisektorn följt utvecklingen på nära håll i alltifrån komplexa entreprenadupphandlingar till transaktioner och tvister inom förnybar energi. Mattias spetskompetens inkluderar även konkurrens- och upphandlingsrättsliga frågor och uppdragsgivarna spänner över investerare, projektutvecklare, konsulter, leverantörer och entreprenörer inom energi- och infrastruktursektorn i Sverige och globalt.

 

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.