byrånyhet | 05 dec 2023

Setterwalls återigen topprankade inom FinTech

Responsive image

Chambers årliga rankings har publicerats för 2024 och Setterwalls placerar sig för sjätte året i rad i toppen som en av de mest framstående advokatbyråerna inom FinTech i Sverige. Dessutom får Setterwalls tre individuella utmärkelser.

Varje år rankar det oberoende rankinginstitutet Chambers världens ledande advokatbyråer och jurister inom flera områden. För sjätte året i rad placerar sig Setterwalls återigen på högsta nivån inom FinTech. Dessutom erhåller Setterwalls tre individuella utmärkelser till Joacim Johannesson, Tobias Björklund och Niklas Follin. Joacim Johannesson som leder Setterwalls FinTech-grupp, behåller sin ranking i Band 1. Han ser tillbaka på ett hektiskt men givande år som han ser fram emot att fortsätta förvalta under 2024.

– Ett hektiskt år till trots har vi behållit ett bra fokus och viktiga uppdrag så jag är stolt över att se att det ger resultat i år igen! Vi har ett av Sveriges mest kompletta FinTech-team och ser en rad spännande nya aktörer ta plats och heta ämnen som bubblar upp inom Tech-branschen, så vi ser fram emot ett maxat nästa år också. För att hålla dig uppdaterad så missa inte vår senaste FinTech Report 2023.

Ökad regulatorisk komplexitet inom FinTech

Niklas Follin, delägare sedan två år tillbaka, stiger i ranking från Up and Coming till Band 3. Ett erkännande han är glad och stolt över att återigen få bekräftelse på att verksamheten utvecklas i rätt riktning. Ett stort fokus under året som gått har varit att löpande hantera den alltmer komplexa techmiljö som nya regulatoriska regelverken inneburit, något som Niklas förväntar sig kommer fortsätta:

– Det har varit ett spännande år med ytterligare ökad komplexitet inom FinTech – både kommersiellt och Tech-regulatoriskt. Det kommande året förväntas flera nya Tech-regulatoriska krav bli aktuella för finanssektorn, inte minst DORA, vilket kommer innebära ökade krav som för vissa aktörer kan upplevas som helt nya. Men vi är väl förberedda, säger Niklas Follin.

Tobias Björklund är Specialist Counsel i Setterwalls FinTech-grupp och specialiserad inom rådgivning kring finansmarknadsregulatoriska frågor. Även Tobias Björklund behåller fortsatt sin ranking och utnämns till Band 2, en utmärkelse som har ser mycket positivt på och blickar också tillbaka på den komplexa marknaden som varit under 2023.

– Det känns självklart mycket bra att behålla positionen och mer än något visar det vilken grym FinTech-grupp vi har! Det har varit ett roligt år med intressanta regulatoriska nyheter och nya spännande klientrelationer för oss, så jag ser verkligen fram emot att fortsätta resan även nästa år, avslutar Tobias Björklund.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.