byrånyhet | 13 dec 2023

Setterwalls expanderar med tre nya delägare inom M&A

Responsive image

Setterwalls Advokatbyrå expanderar sin delägarkrets inom M&A och är stolta över att välkomna Linnea Gävbo, Axel Helle och Marcus Olausson. Med deras affärsmässiga kompetens och engagemang för Setterwalls är de ett mycket välkommet tillskott till byrån.

Vid årsskiftet tillträder Linnea Gävbo, Axel Helle och Marcus Olausson som nya delägare inom M&A på Setterwalls kontor i Stockholm respektive Göteborg. Med mångårig erfarenhet inom juristyrket och på byrån är de alla tre välbekanta kollegor vars affärsmässiga kompetens och engagemang genomsyrar deras arbete.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Linnea, Axel och Marcus som nya delägare hos oss. Alla tre kommer från de egna leden, är starka lagspelare och mycket uppskattade kollegor. Med deras djupa förståelse för våra klienters verksamhet och behov och med deras spetskompetens får vi en riktigt fin förstärkning till vår M&A-grupp och till hela byrån, säger Henrik Kjellander, Executive Partner.

Linnea Gävbo anslöt 2016 till Setterwalls kontor i Stockholm och arbetar inom privat M&A med speciellt fokus mot Private Equity-transaktioner. Hon beskriver det som ett spännande och utmanande område som hon även haft förmånen att göra secondment inom. Nu är hon redo för nästa steg som delägare.

– Det känns jättekul och spännande att ta steget in i delägarskap – jag ser fram emot att ta ett större ansvar och få möjlighet att vara mer inblandad i frågor som rör byråns verksamhetsutveckling.

Axel Helle anslöt 2018 till Setterwalls i Stockholm och är verksam inom publik M&A och aktiemarknadsrätt. Han arbetar huvudsakligen med noteringar, kapitalanskaffningar och offentliga uppköpserbjudanden.

– Delägarskapet är något som funnits i bakhuvudet länge så det är ärofyllt och roligt att ha nått dit. Jag ser fram emot fortsätta utveckla verksamheten vidare tillsammans med alla duktiga kollegor, säger Axel Helle.

Marcus Olausson har arbetat på Setterwalls i Göteborg sedan 2016 och började då huvudsakligen med bank- och finansrelaterad juridik. Över tid har han arbetat alltmer med företagsöverlåtelser, kapitalanskaffningar och allmän bolagsrätt inom onoterad miljö genom att assistera klienter i svenska och internationella företagsöverlåtelser, finansieringar och emissioner av exempelvis aktier och obligationer.

– Det känns hedrande, glädjande, roligt och såklart även utmanande med min nya roll! Min resa på Setterwalls har involverat ett successivt utökat ansvar, en advokattitel och en uppsjö med utvecklande och spännande uppdrag. Parallellt har även Setterwalls och advokatbranschen varit föremål för en hel del positiv utveckling och förändring. Min förhoppning som delägare är att kunna bidra till att Setterwalls fortsätter att utvecklas som modern advokatbyrå, där nya arbetssätt, krav och utmaningar tacklas på ett proaktivt och professionellt sätt. Dessutom ser jag fram emot att ges ytterligare möjlighet att lägga mycket av mitt fokus på att hjälpa yngre kollegor att växa och att utvecklas tillsammans med dem, avslutar Marcus Olausson.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.