byrånyhet | 24 sep 2019

Setterwalls har på uppdrag av Riksidrottsförbundet genomfört en oberoende utredning av dess ordförande efter anmälningar till RF:s visselblåsartjänst.

Responsive image

Under maj och juni 2019 mottog Riksidrottsförbundet ett stort antal visselblåsningar gällande ordföranden i Riksidrottsförbundet, Björn Eriksson.

Visselblåsningarna  handlade om påstådda intressekonflikter samt att han skulle ha utnyttjat sina olika roller för egen och andras vinning på bekostnad av idrottens bästa. Setterwalls har genomfört en oberoende utredning av dessa visselblåsningar och lämnade en rapport till Riksidrottsförbundet den 3 september 2019. Rapporten återfinns i sin helhet på Riksidrottsförbundets hemsida, se nedan länk

Arbetet med utredningen har genomförts av ett team under ledning av Bo Berndtsson som är ansvarig för Compliance & Investigations på Göteborgskontoret. Compliance & investigations är ett område med ökad efterfrågan på kvalificerad rådgivning och Setterwalls har därför samlat ett starkt team av specialister från olika verksamhetsområden. Tillsammans har vi djup juridisk kompetens samt omfattande och mångårig erfarenhet av compliance och riskhantering – dels som verksamma i svenska företag och dels från byråuppdrag hos såväl ledande svenska företag som myndigheter.

Kontakt:

Verksamhetsområde:

Compliance & Investigations

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.