byrånyhet | 16 jan 2019

Setterwalls i Göteborg rekryterar compliance-experten Bo Berndtsson

Responsive image

Genom rekryteringen av Bo Berndtsson, med sin exklusiva erfarenhet och kompetens inom området, förstärker Setterwalls sin ledande position inom Compliance & Investigations ytterligare.

Bo Berndtsson kommer närmast ifrån AB Volvo där han under de senaste nio åren har varit Chief Compliance Officer med ansvar för att bygga upp och driva Volvokoncernens aktiviteter och program för att motverka korruption, överträdelser av konkurrenslagstiftningen och sanktionslagstiftningen. Bo har också varit ansvarig för Volvokoncernens omfattande projekt för att följa den nya personuppgiftslagstiftningen, GDPR.

Det känns jättebra att bli del av Setterwalls erbjudande inom Compliance & Investigations samt kunna förstärka gruppens djupa kompetens och omfattande erfarenhet.  Med min långa, praktiska erfarenhet av både att bygga upp och driva systematiskt compliance-arbete samt att genomföra interna utredningar, hoppas jag kunna ge ytterligare djup och bredd till dagens erbjudande, säger Bo Berndtsson.

Ett proaktivt compliance-arbete är något som blir viktigare och viktigare för dagens företag i takt med att omvärldens krav ökar kring hur man arbetar för att motverka bland annat korruption, men även för att följa GDPR och sanktionslagstiftningen, säger Minna Skyman, VD på Setterwalls Göteborgskontor. Genom rekryteringen av Bo Berndtsson förstärker vi vårt erbjudande och kan erbjuda praktisk spetskompetens inom området till våra klienter.

Utöver den långa erfarenheten av compliance-arbete har Bo också en gedigen erfarenhet som bland annat advokat och bolagsjurist med fokus dels på corporate governance och aktiemarknadsfrågor, dels på allmän affärsjuridik. Denna kombination ger en holistisk förståelse av hur ett företag fungerar och möjligheten att sätta compliance-frågorna i sitt affärsmässiga sammanhang.

Vi hälsar Bo Berndtsson varmt välkommen till Setterwalls i Göteborg!

Setterwalls är en av Sveriges ledande advokatbyråer med 260 medarbetare, varav 190 jurister. Byrån har erfarna specialister inom alla affärsjuridiska områden och en gedigen erfarenhet av de flesta branscher. Setterwalls olika specialistteam företräder många av Sveriges och världens ledande företag, institutioner och riskkapitalbolag.

Kontakt:

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.