byrånyhet / 04 mar 2013

Setterwalls rekryterar Jörgen S. Axelsson från Linklaters

Responsive image

Genom rekryteringen av Jörgen S. Axelsson stärker Setterwalls sin position inom kapital- och aktiemarknadsrättslig rådgivning. Jörgen kommer närmast från Linklaters där han varit delägare sedan 2001.

–       Setterwalls är en av Sveriges ledande advokatbyråer och en viktig del av vårt fullserviceerbjudande är rådgivningen kring företagsförvärv och finansiering. Med rekryteringen av Jörgen S. Axelsson positionerar vi oss ännu tydligare som en rådgivare av högsta kaliber inom dessa områden. Inom segmenten bolagsrätt, M&A och kapitalmarknad har Jörgen mycket gedigen kunskap, erfarenhet och renommé, säger Joakim Edoff, vd för Setterwalls. 

–        Jag har under de senaste femton åren främst arbetat med transaktioner relaterade till kapitalanskaffning för börsnoterade företag på den svenska och internationella kapitalmarknaden, bland annat genom börsnoteringar och emissioner av aktier och obligationer. Setterwalls har en ambition att växa inom dessa områden, vilket varit ett viktigt skäl för mig att söka mig till byrån. Ett annat har varit Setterwalls kompetenta och engagerade medarbetare som jag kommit i kontakt med i olika sammanhang och som jag nu ser fram emot att arbeta tillsammans med i framtiden, säger Jörgen S. Axelsson. 

–        I en allt komplexare omvärld fortsätter vi växa och ta marknadsandelar genom att vara en proaktiv rådgivare. Vi ser fram emot att bygga vidare på detta tillsammans med Jörgen S. Axelsson, inte minst när det gäller den kvalificerade bolags-, börs- och värdepappersrätten. Jörgen förstärker vår kapacitet inom aktiemarknadsrätt och företagsobligationer gentemot de stora bolagen, säger Anders Söderlind, delägare och ansvarig för Setterwalls verksamhetsgrupp Bolagsrätt, aktiemarknad och M&A.

Setterwalls är en av Sveriges största advokatbyråer med 260 medarbetare, varav 190 jurister. Setterwalls har erfarna specialister inom alla affärsjuridiska områden och en gedigen erfarenhet av de flesta branscher. Bolagsrätt, företagsförvärv och kapitalmarknad är Setterwalls största affärsområden. Våra specialistteam företräder många av Sveriges och världens ledande företag, institutioner och riskkapitalbolag.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.