byrånyhet / 24 sep 2012

Setterwalls rekryterar Moritz Veller och etablerar German Desk

Responsive image

Genom rekryteringen av Moritz Veller, som är svensk och tysk advokat med specialisering inom framförallt företagsförvärv, vässar Setterwalls sitt erbjudande inom internationell affärsjuridik – inte minst inom den tysk-svenska handeln. Moritz Veller har jobbat på internationella advokatbyråer i både Sverige och Tyskland under flera år och kommer närmast från Advokatfirman Cederquist.

Setterwalls är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett tydligt fokus på gränsöverskridande affärer och transaktioner. En betydande del av uppdragen har idag sitt ursprung i andra länder.

  • Med rekryteringen av Moritz Veller förädlar vi vårt erbjudande inom internationell affärsjuridik och positionerar oss än tydligare som en av de främsta rådgivarna för det tysk-svenska näringslivet, säger Joakim Edoff, vd för Setterwalls. Jag ser fram emot att tillsammans med Moritz Veller utveckla byråns verksamhet och bygga en kvalificerad German Desk med skräddarsydd rådgivning och tydlig affärsnytta för våra klienter.
  • I en allt tuffare konkurrens om uppdragen har vi fortsatt att växa och ta marknadsandelar. Vi har stor efterfråga på våra tjänster inom transaktionsjuridik, säger Anders Söderlind, chef för Setterwalls M&A-grupp. Genom rekryteringen av Moritz Veller tydliggör vi vår roll som proaktiv rådgivare och stärker vår kapacitet gentemot tyska klienter.
  • Tyska klienter, inte minst stora tyska industriföretag, kräver allt mer omfattande rådgivning inom ett brett spektrum av juridiska specialistområden, säger Moritz Veller, som kommer att ansvara för Setterwalls nya German Desk. På Setterwalls, som är en fullservicebyrå som täcker in hela bredden inom affärsjuridiken, kan vi erbjuda just detta. Tillsammans med vår förmåga att förklara skillnaderna mellan svensk och tysk juridik och affärskultur gör det att vi kan leverera skräddarskydda lösningar till våra klienter inom gränsöverskridande transaktioner.

 

Setterwalls är en av Sveriges största advokatbyråer med 260 medarbetare, varav 190 jurister. Setterwalls har erfarna specialister inom alla affärsjuridiska områden och en gedigen erfarenhet av de flesta branscher. Bolagsrätt och företagsförvärv är Setterwalls största affärsområde och sysselsätter ca 60 jurister, som företräder såväl multinationella koncerner som mindre företag samt investmentbanker och riskkapitalbolag.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.