byrånyhet | 23 apr 2024

Setterwalls Stockholm utser tio nya senior associates inom fem rättsområden

Responsive image

Det är med glädje Setterwalls Stockholm presenterar tio nya senior associates inom fem olika rättsområden.  

I början av april utsågs tio nya senior associates på Setterwalls kontor i Stockholm. Managing Partner Henrik Kjellander säger att det, i samråd med deras handledare, varit ett nöje att få ta del av dessa duktiga juristers progression.

– Det är en ynnest att följa våra yngre kollegor i deras utveckling och det är verkligen roligt att de fortsätter sin karriär hos oss. I år har vi tio fantastiska kollegor på vårt Stockholmskontor som nu tar steget upp till senior associate för att vara med och utveckla byrån. Mycket välförtjänt och en viktig del av vår framtid, säger Henrik Kjellander. 

Bolagsrättsgruppen utnämner Samuel Pihl, Anna Barnekow, Magnus Melin, Elin Sahlin och Johan Tönnesen. Bank och finans presenterar Elin Jansson och Fastighet och miljö förstärks av Andréas Åhlund och Anton Zetterberg. IP/Tech presenterar Daniel Nilsson och Rebecka Norell utses från EU och konkurrensrätt.  

Rollen som senior associate innefattar en större delaktighet i ärenden och utveckling av respektive grupper, samt verka för ökad kunskapsspridning och handledning av mer juniora kollegor. Daniel Nilsson, ny senior associate inom IP/Tech, ger rådet att jobba dedikerat och positionera sig rätt på marknaden för att avancera i karriären.

– Jobba mot att skaffa relevant erfarenhet, som att bli proffs i dina rättsområden, delegera och leda projekt, och positionera dig på byrån och marknaden. Alla steg är bra.   

Elin Sahlin, nybliven senior associate inom bolagsrätt fortsätter.

– Våga ta ansvar för din utveckling och karriär genom att vara nyfiken, ihärdig och ha mycket tålamod. Det tar tid och mycket arbete att skaffa sig den kunskap som krävs för att bli en senior jurist på advokatbyrå. Men den som tar sig tiden upptäcker också att i utbyte får man en spännande, utvecklande och varierande vardag där dina kollegor blir vänner för livet, säger Elin Sahlin. 

Andréas Åhlund, ny senior associate inom fastighet och miljö, tror vidare också på att hitta den inriktning inom juridiken som man motiveras mest av.   

– Jag tror det är viktigt att hitta en inriktning som man tycker är rolig och utmanande – då blir det lättare att sätta upp mål och fullfölja dem. Nu ser jag fram emot större ansvar och att bidra till att vår miljörättsgrupp i Stockholm växer och utvecklas, avslutar Andreas. 

Återigen önskar vi varma gratulationer till våra nya senior associates på Setterwalls Advokatbyrå i Stockholm. 

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.