byrånyhet | 20 aug 2019

Setterwalls välkomnar Fredrick Karlsson som ny CIO

Responsive image

Setterwalls har glädjen att meddela att Fredrick Karlsson tillträtt positionen som CIO den 12 augusti.

Fredrick kommer närmast från Hogia där han har haft flera ledande positioner sedan 2012 som CIO, CISO samt bolagschef för den externa hostingverksamheten.
– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Fredrick Karlsson till Setterwalls, säger Kristina Einarsson, Executive Partner. Fredrick är en trygg ledare med gedigen erfarenhet av att driva digital transformation och IT, och han har dessutom ett innovativt förhållningssätt med fokus på affärsnytta. Vi liksom andra advokatbyråer står inför spännande utmaningar att nyttja ny teknik i vår verksamhet. Digitaliseringen medför en mängd nya möjligheter att skapa värde för våra uppdragsgivare och Fredrick kommer att vara mycket värdefull i vårt digitaliseringsarbete med sin gedigna erfarenhet och sitt stora engagemang.

– Jag ser mycket fram emot att börja på Setterwalls, säger Fredrick Karlsson. Här får jag möjlighet att bidra med min erfarenhet av digitala förändringsresor i nära samarbete mellan affär och IT, som är ett viktigt arbete för en utvecklande och attraktivare arbetsplats, stärkt kundupplevelse och, inte minst, för ett hållbart samhälle. På Setterwalls finns ett tydligt och uttalat engagemang att ytterligare öka graden av digitalisering och innovation genom ny teknik, exempelvis inom AI-området där vi redan ligger i framkant och leder utvecklingen inom branschen.

Setterwalls är en av Sveriges ledande advokatbyråer med 260 medarbetare, varav 190 jurister. Byrån har erfarna specialister inom alla affärsjuridiska områden och en gedigen erfarenhet av de flesta branscher. Setterwalls olika specialistteam företräder många av Sveriges och världens ledande företag, institutioner och riskkapitalbolag.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.