fbpx Historia | Setterwalls Advokatbyrå

Vår historia

Setterwalls är Sveriges äldsta advokatbyrå. Vår historia går tillbaka till 1878 då juristerna Nils Setterwall och Oscar von Koch köpte ”Advokatföreningen, Juridisk Affärsbyrå” i Stockholm.

Detta år bytte byrån namn till Nils Setterwalls Advokatbyrå. Uppdragen omfattade allt från klassisk bolagsrätt till gruv- och skogsärenden.

1885

Några år senare gjorde sjöfartsjuridiken sitt inträde, ett område som sedan skulle dominera verksamheten under en stor del av 1900-talet. Med det följde också en ökad tillströmning av utländska uppdrag.

1890

Under 1900-talets senare del breddades erbjudandet successivt, bland annat inom finans- och fastighetsjuridiken.

1980

I början av 2000-talet ökade expansionstakten och vi blev en av landets snabbast växande byråer. Den befintliga verksamheten i Stockholm växte kraftigt samtidigt som två nya kontor öppnades, ett i Göteborg och ett i Malmö.

2001

Kombinationen av en stark entreprenörsanda och en bred internationell kontaktyta har gjort att många av de mest renommerade juristerna fortsätter att välja Setterwalls som sin bas.

2010

Vi har idag ett mycket gott renommé hos klienter och i branschen. Vi är topprankade av institut som Chambers and Partners och Legal 500. Och vi har ett mycket gott renommé bland juridikstudenter och kan rekrytera topptalangerna.

Idag