uppdrag / 28 mar 2014

Setterwalls biträder vid fastighetsaffärer

Responsive image

Setterwalls har biträtt TyresöHandel Holding AB i samband med att bolaget säljer TyresöHandel AB, som äger fastigheten Tyresö Forellen 22. Setterwalls har även företrätt Stiftelsen för främjandet av Malmö Högskolas utveckling och Malmö högskola i samband med att stiftelsen förvärvade DIL Nordic Malmö högskola Bygg AB, som äger byggnaden Orkanen i Malmö.Köparen av TyresöHandel AB är ESCF Sweden Holding AB.

Fastigheten Tyresö Forellen 22 är en nybildad 3D fastighet som kommer att utgöra en del av Tyresö Centrum. ESCF Sweden Holding AB äger sedan tidigare Tyresö Centrum. TyresöHandel AB har ingått entreprenadkontrakt med STRABAG Projekt­utveckling AB för att utföra arbeten på fastigheten. Projektet omfattar bl a byggnation av punkthus, lamellhus, parkering och nya handelsytor. TyresöHandel Holding AB och ESCF Sweden Holding AB har även ingått ett antal servitutsavtal. Aktieöverlåtelseavtalet undertecknades den 4 september 2012. Tillträde skedde den 18 mars 2014.

Setterwalls har också företrätt Stiftelsen för främjandet av Malmö Högskolas utveckling och Malmö högskola vid förvärvet av byggnaden Orkanen i Malmö. Förvärvet sker som en bolagsaffär och aktieöverlåtelseavtalet tecknades den 24 mars 2014. Säljaren är DIL Internationale Leasinggesellschaft mbH och köpare är stiftelsen, vilken bildats av privatpersoner och företag i regionen, med syfte att främja utbildning och forskning på Malmö högskola. Byggnaden uthyres huvudsakligen till Malmö högskola. En rad andra avtal kommer att ingås i sam­band med överlåtelsen.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.