uppdrag / 21 okt 2021

Setterwalls har biträtt Axel Johnson och Axfood i ingåendet av avtal om Sveriges största solparksetablering

Responsive image

Setterwalls har biträtt Axel Johnson och dess koncernbolag i samband med tecknandet av avtal med solenergi-bolaget Alight för etableringen av totalt tre storskaliga solparker med en sammanlagd årlig produktion på mer än 90 Gigawattimmar (GWh). Projekten innebär mer än en fördubbling av kapaciteten i Sveriges idag etablerade solparksbestånd.

Axfood AB, noterade på Nasdaqbörsen i Stockholm, tecknade avtal om konstruktionen av en solpark med en årlig normalproduktion på omkring 40 GWh, medan Axel Johnson, tillsammans med koncernbolagen Axel Johnson International, Dustin, Kicks, Martin & Servera, STC och Åhléns ingått ett avtal om en park med en årlig produktion på dryga 30 GWh. Bägge avtalen har ingåtts med Alight som är en ledande utvecklare av storskaliga solcellsparker i Sverige. Parkerna planeras att uppföras i prisområdena SE3 och SE4 och kommer förse Axel Johnson-koncernen med grön energi under åtminstone 10 år.

Koncernbolaget Martin & Servera har tidigare meddelat att man tecknat ett avtal med Alight för en solpark om 19 GWh i Skurup. Byggnationen pågår för fullt och ca 18 000 av de drygt 35 000 solpanelerna har hittills monterats. Setterwalls biträdde Martin & Servera i samband med avtalsförhandlingarna.

Investeringarna av Axel Johnson och Axfood tjänar som ytterligare bevis för hur stora och ansvarstagande företag nu satsar betydande resurser för att aktivt delta i och bidra till den gröna energiomställningen.

Setterwalls agerade legal rådgivare åt Axel Johnson, dess koncernbolag och Axfood genom hela processen.

Kontakt:

Verksamhetsområde:

Energi & råvaror

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.