uppdrag | 29 jan 2016

Setterwalls har biträtt Enzymatica AB (publ) i förvärvet av det isländska bolaget Zymetech

Responsive image

Enzymatica har ingått avtal om att förvärva ca 99 procent av aktierna i det isländska bolaget Zymetech genom en apportemission av aktier och teckningsoptioner.

Förvärvet ger Enzymatica internationell ensamrätt till ett patentskyddat enzym, en nyckelkomponent i förkylningssprayen ColdZyme®, kontroll över tillverkningen av enzym, samt tillgång till internationell forsknings- och utvecklingskompetens och Zymetechs forskningsportfölj. Setterwalls har biträtt Enzymatica i förvärvet.

Enzymatica är ett life science-bolag vars affärsidé är att erbjuda effektiv hjälp mot vanliga folksjukdomar där virus eller bakterier spelar en avgörande roll. Bolaget har utvecklat produkten ColdZyme®, en unik munspray mot förkylning, vilken har lanserats på sex marknader inklusive den svenska marknaden.

Zymetech är ett globalt ledande företag med forskning, utveckling, produktion och försäljning av enzym utvunnet från djuphavstorsk för terapeutiska tillämpningar. Företagets teknologi för att utveckla och producera preparat som innehåller enzym från djuphavstorsk, Penzyme® technology, är central för dess patent.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.