uppdrag | 26 okt 2018

Setterwalls har biträtt Galecto Biotech i samband med slutförandet av en serie C-finansiering om 79 miljoner EUR

Responsive image

Galecto Biotech AB har slutfört en serie C-finansiering om 79 miljoner EUR som har letts av Ysios Capital och OrbiMed. Likviden kommer att användas till att finansiera en klinisk fas 2/3-studie av TD139, en inhalerad hämmare av galectin-3, i idiopatisk lungfibros (IPF) och för att avancera pipelinekandidater för oralt och okulärt bruk till kliniska studier.

Galecto Biotech grundades 2011 av ledande galectinforskare och företagsledare inom biotech från Sverige, Storbritannien och Danmark, och är nu den ledande utvecklaren av galectin-modulatorer för behandling av allvarliga sjukdomar, inklusive fibros och cancer. Bolaget är baserat i Köpenhamn.

Finansieringen leddes av Ysios Capital och OrbiMed. De nya investerarna Ysios Capital, OrbiMed, HBM Healthcare Investments, OrbiMed Israel, Bristol Myers-Squibb, Maverick Ventures och Seventure Partners anslöt sig i finansieringen till de befintliga investerarna Novo Seeds, M Ventures och Sunstone Capital.

Galecto Biotech kommer att använda likviden för att genomföra en klinisk fas 2/3-studie av TD139, en kraftfull och selektiv hämmare av galectin-3, i idiopatisk lungfibros (IPF), en kronisk och allvarlig sjukdom karaktäriserad av gradvis nedsättning av lungfunktion. Denna internationella, flercenter-studien i fas 2/3 kommer att genomföras av Galecto Biotech i Europa och Nordamerika baserat på positiv data från kliniska fas 1/2a-studier. Likviden kommer även att användas för genomföra kliniska studier med ytterligare läke-medelskandidater av galectin-3-hämmare för oralt och okulärt bruk.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.