uppdrag / 29 maj 2019

Setterwalls har biträtt Gladsheim Fastigheter i samband med bildandet, extern finansiering och förvärv av 28 hyresfastigheter

Responsive image

Setterwalls har biträtt Gladsheim Fastigheter i samband med bildandet och extern finansiering uppgående till totalt 225 miljoner kronor över en tvåårsperiod samt i samband med genomförandet av fastighetsförvärv baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 215 miljoner kronor.

Det nystartade fastighetsbolaget Gladsheim Fastigheter AB har träffat avtal med de institutionella kapitalförvaltarna Coeli Private Equity AB och Allba Holding AB avseende investeringar i Gladsheim uppgående till totalt 225 miljoner kronor över en tvåårsperiod samt genomfört sitt första fastighetsförvärv av ett bostadsbestånd med 325 lägenheter i Skara baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 215 miljoner kronor. Setterwalls har varit legal rådgivare åt grundarna och Gladsheim genom hela uppstartsfasen innefattande strukturfrågor och finansiering såväl som i samband med fastighetsförvärvet.

Gladsheim Fastigheter AB är ett nystartat fastighetsbolag med fokus på att förvalta och förädla hyresbostäder i mellanstora svenska orter i tillväxtregioner med bra kommunikationer och i nära anslutning till universitet och regionhuvudstäder.

Gladsheim grundades under 2018 av VD David Dahlgren. David var tidigare VD på börsnoterade Amasten och byggde då upp ett bostadsbestånd på cirka 3 miljarder kronor med fokus på mellanstora orter i Sverige. Medgrundare är CFO Fredrik Gynnerstedt, med erfarenhet som CFO i flera börsnoterade bolag.

Setterwalls team avseende uppstart och finansiering bestod av Olof Reinholdsson och Willy Edholm Fjellstad och avseende fastighetsförvärv av Patric Olofsson, Beatrice Axelsson och Gustav Andersson.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.