uppdrag | 27 jan 2021

Setterwalls har biträtt Inzile AB i samband med en riktad nyemission

Responsive image

Setterwalls har biträtt Inzile AB, listat på Nasdaq First North Growth Market, i samband med en riktad nyemission till ett antal svenska och internationella institutionella investerare. Genom nyemissionen tillfördes bolaget cirka 127 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Inzile är ett svenskt techbolag som skapar intelligenta eldrivna fordon samt moderna transport- och servicelösningar för ett hållbart samhälle. Företagets vision är att befria världen från utsläpp av fossila bränslen och snabba på klimatomställningen genom att bidra till hållbara städer som förbättrar människors livskvalitet.

Syftet med nyemissionen var att finansiera bolagets löpande verksamhet och dess fortsatta investeringar i teknologisk utveckling av produktionsanläggningar, fordon och kundplattformar samt produktions- och affärsutveckling. Inzile avser även att stärka bolagets försäljnings- och marknadsorganisation med målet att öka kännedomen om bolaget samt att etablera, underhålla och utveckla relationer med potentiella kunder i såväl Sverige som Danmark, Norge och Finland. Vidare bidrar emissionslikviden till att stärka bolagets rörelsekapitalsposition.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.