uppdrag / 09 feb 2023

Setterwalls har biträtt Wästbygg Gruppen vid förvärv av centralt belägen fastighet i Malmö

Wästbygg förvärvar fastigheten Malmö Ledamoten 2 i Sorgenfri i Malmö av Salana. Wästbygg har samtidigt tecknat ett hyresavtal med Praktiska Sverige AB.

Fastigheten, som innehåller en uthyrningsbar yta på ca 3 000 kvm, ska rustas upp och anpassas till en modern och välplanerad skolbyggnad för yrkesutbildning. Praktiska Sverige AB ska bedriva skolverksamhet på gymnasienivå i lokalerna och ett tioårigt hyresavtal har tecknats med hyresgästen. Wästbyggs totala investeringskostnad för förvärv och ombyggnation uppgår till cirka 100 miljoner kronor. Förvärvet genomfördes som en bolagsaffär och tillträde skedde den 2 februari 2023.

Wästbygg Gruppen är ett börsnoterat entreprenad- och projektutvecklingsbolag som bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet. I koncernen ingår Wästbygg AB, Rekab Entreprenad AB, Logistic Contractor AB och Inwita Fastigheter AB.

Verksamheten bedrivs på de mest expansiva marknaderna i Sverige samt inom Logistic Contractor även i Danmark, Norge och Finland.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.