uppdrag | 04 jun 2024

Setterwalls har framgångsrikt biträtt säljarna i försäljningen av solenergiutvecklaren Helios till VINCI

Responsive image

Setterwalls har biträtt säljarna i samband med försäljningen av samtliga aktier i Helios Nordic Energy AB (”Helios”) till det franska industriinfrastrukturföretaget VINCI, genom dess dotterbolag SunMind. Affären, som undertecknades den 29 maj, innebär att VINCI förvärvar 100 % av Helios för en initial betalning om cirka 73 miljoner euro samt en earnout-komponent. Genomförandet av transaktionen är föremål för regulatoriska godkännanden.

Helios, ett svenskt företag specialiserat på utveckling av solenergiparker och energilagringslösningar, stärker genom denna transaktion VINCI:s position inom förnybar solenergi i norra Europa. För säljarna representerar denna affär en strategisk lösning som säkerställer maximalt utnyttjande och utplacering av Helios portfölj, samtidigt som det skapar mervärde för Helios nuvarande aktieägare.

Setterwalls team har bistått säljarna genom hela processen, från förhandling av transaktionsdokument till genomförande av en vendor-due diligence samt tillhandahållande av strukturrådgivning. Transaktionen understryker Setterwalls position som en ledande rådgivare inom energisektorn.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.