byrånyhet / 16 jun 2016

Setterwalls fortsätter att förstärka transaktionsteamet

Responsive image

Setterwalls satsning på transaktionssidan har resulterat i en närmast fördubbling av byråns transaktionsteam sedan i höstas. Under våren har man förstärkt teamet med tre seniora personer i form av Mats Boman och Marcus Nivinger, som båda är nya delägare, samt Olof Reinholdsson. Gemensamt för de tre är att de har omfattande erfarenhet av privata och publika transaktioner inom de flesta branscher. I höstas rekryterade Setterwalls Mattias Detterfelt och Linn Jonsson vilka förstärkte byråns kompetens ytterligare inom Private Equity. Nyrekryteringarna är ett perfekt komplement till byråns redan starka team.

2015 var enligt Thomson Reuters ett rekordår i världen sett till det totala värdet på genomförda M&A-transaktioner. Läkemedel och sjukvård, energi samt IT och teknik stod för en stor andel av transaktionerna på den globala marknaden. Även i Sverige var aktiviteten hög och på Setterwalls råder det högtryck på transaktionssidan med ett flertal stora uppdrag både på den privata och den publika sidan som kommer löpa på under hösten.

– Vi ser en stor efterfrågan på juridisk rådgivning på transaktionssidan och vi har ett behov av att förstärka vårt team med fler erfarna specialister. Därför är det glädjande att Mats Boman, Marcus Nivinger och Olof Reinholdsson har börjat hos oss. De besitter mycket värdefull kompetens och erfarenhet inom transaktionsområdet, säger Kristina Einarsson, managing partner på Setterwalls.

Setterwalls är en fullservicebyrå med hög juridisk kompentens som också lägger stor vikt vid branscherfarenhet i klientuppdragen. Setterwalls jurister besitter djup kunskap inom de flesta branscher och hanterar transaktioner även inom reglerade branscher såsom bank och finans och Life Science.

 

Om de nya partners
Mats Boman har tidigare varit delägare på Delphi och White & Case. Under sin karriär har han biträtt industriella företag, private equity-bolag och finansiella institutioner med förvärv och försäljningar av bolag både i Sverige och utomlands. Under sin tid på White & Case var Mats under ett år placerad i Palo Alto, Kalifornien.

Marcus Nivinger kommer närmast från EY där han var delägare och Sverigechef för EY Law. Innan EY var Marcus delägare på Delphi, där han också startade upp aktiemarknadsgruppen vilken han sedermera var ansvarig för under fyra år. Marcus har även varit på ett secondment-år på Latham & Watkins. Marcus huvudsakliga inriktning är börsnoteringar, företrädesemissioner, private placements och publika bud samt privata M&A.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.