byrånyhet | 28 jun 2018

Setterwalls gör strategisk rekrytering

Responsive image

– Tommy Pettersson förstärker inom EU- & konkurrensrätt.
Setterwalls har värvat advokat Tommy Pettersson, tidigare partner på Mannheimer Swartling. Anställningen är ett led i att ytterligare stärka Setterwalls kompetens och fokus inom EU- & konkurrensrätt inklusive statsstöd. Han tillför också betydande kompetens och erfarenhet inom områden som stora transaktioner och tvister. Tommy Pettersson ansluter till Setterwalls den 1 september 2018.

Setterwalls har en betydande kompetens med närmare 20 jurister inom sin kompetensgrupp för EU- & konkurrensrätt. Detta område har fått en allt viktigare roll för svenska företag och organisationer.

– Allt fler av de uppdrag vi arbetar med har en direkt koppling till EU-rätten. I vår strävan att vara den ledande advokatbyrån inom affärsinriktad juridik är vi därför mycket nöjda med att ha gjort en så stark och vida erkänd rekrytering som Tommy Pettersson, säger Ulf Djurberg partner och ansvarig för Setterwalls kompetensgrupp för EU- & konkurrensrätt.

– Jag delar Setterwalls bedömning när det gäller vikten av att kunna kombinera en stark svensk bas med resurser och den yttersta kompetensen för att lämna råd i det mycket komplexa och svårtolkade regelverket inom EU- & konkurrensrättsområdet. Denna typ av rådgivning blir allt mer efterfrågad, säger Tommy Pettersson.

Tommy Pettersson har tidigare under 25 år varit partner på Mannheimer Swartling där han varit delat ansvarig för advokatbyråns verksamhetsgrupp för EU- & konkurrensrätt. Tommy Pettersson har, vid sidan av att bistå klienter, skrivit flera uppmärksammade artiklar inom EU- & konkurrensrättsområdet samt är en uppskattad talare inom dessa områden.

 

Setterwalls är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. Setterwalls har ca 260 medarbetare, varav 180 jurister som arbetar från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kontakt:

Verksamhetsområde:

EU- & konkurrensrätt

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.