byrånyhet | 18 mar 2021

Setterwalls miljörättsgrupp toppar i Chambers nya rankning

Responsive image

Långsiktigt arbete och mångårig erfarenhet. Setterwalls expertis inom miljörätt anses som en av Sveriges pålitligaste. Nu topprankas advokatbyråns team på området i rankinginstitutet Chambers Europes senaste mätning.

När Chambers Europe offentliggör sin ranking för 2021 återfinns Setterwalls miljörättsgrupp på rankinginstitutets högsta nivå. Därmed anses byrån vara en av de främsta inom miljörätt i Sverige, med stark konkurrenskraft även i internationella sammanhang. Rankingen är ett kvitto på en långsiktig och bred satsning som pågått under flera år, med prestigefulla uppdrag inom både det privata näringslivet och i offentligrättsliga sammanhang.

Högprofilerat rättsområde
Under det senaste decenniet har statusen för miljörätt ökat och räknas idag som ett högprofilsområde även inom den kommersiella affärsjuridiken. Setterwalls miljörättsgrupp består av idag 15 jurister. Gruppen, som är en av Sveriges mest anlitade, finns representerad på byråns kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Tunga intressen
Expertisen finns framför allt inom de breda segmenten energi, infrastruktur och markföroreningar. Det är tre segment som kräver ständigt uppdaterad kunskap om miljölagstiftningens ofta EU-drivna utveckling. Alla tre har dessutom tunga både samhälleliga och privata intressen och omfattar allt från storskalig vindkraftsutbyggnad till tillståndsprövning av stora infrastrukturanläggningar och inom gruvindustrin.

Verklighetsförankrad rådgivning
Genom att arbeta nära flera av de viktigaste branschföreningarna inom de olika segmenten har Setterwalls kunnat skaffa god kännedom om olika branschspecifika förutsättningar. Därmed har enhetens rådgivning alltid varit förankrad i de olika verksamheternas vardag, något som förklarar framgången i Chambers rankning. Behovet av miljörättslig rådgivning väntas växa kraftigt framöver, inte minst med tanke på expansiva infrastruktursatsningar, energiomställningen och den höga lagstiftningstakten på området. Expansionstakten gör att Setterwalls kontinuerligt söker ny spetskompetens till sitt team, som idag räknas som en av byråns viktigaste enheter.

Kontakt:

Verksamhetsområde:

Miljörätt

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.