event / 02 mar 2022

Webbinarium: Konsultavtalet – ett minfält

Responsive image

Att upprätta ett konsultavtal är inte lätt. Det finns en rad arbetsrättsliga men även skatterättsliga fallgropar som kan få oanade och stora konsekvenser om man hamnar fel. Välkommen till vårt webbinarium den 8 december där vi guidar dig genom vad du bör tänka på.

Under webbinariet kommer advokaterna Jenny Söberg och Andreas Ödman med specialisering inom arbetsrätt respektive skatterätt samt Maria Bergström, jurist med specialisering inom arbetsrätt, att guida dig genom de svårigheter som finns och hur du rent praktiskt kan lösa dessa.

Vi kommer gå igenom vad som faktiskt skiljer en konsult från en arbetstagare och redogöra för de arbets- och skatterättsliga konsekvenserna för om man gör en felaktig bedömning. Det ger förutsättningar för att bättre förstå hur man kan undvika att hamna i situationer där en konsult i själva verket kan anses vara en arbetstagare när det inte varit parternas avsikt.

Avslutningsvis blir det en praktisk genomgång om vad du bör tänka på när du skriver ett konsultavtal samt en genomgång av vad du som arbetsgivare bör tänka på när en arbetstagare hellre vill vara konsult.

Datum: onsdagen den 2 mars 2022

Tid: kl. 9.30-11.00

Under webbinariets gång kommer det att finnas tillfälle att ställa frågor till föredragshållarna i chatten och om du önskar komma i kontakt med dem innan dess eller redan nu har en fråga inför sändningen är du välkommen att kontakta Jenny Söberg, Andreas Ödman eller Maria Bergström direkt (kontaktuppgifter via namnlänkarna nedan).

Webbinariet sänds i samarbete med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Varmt välkommen med din anmälan!

Vi håller dig uppdaterad om vad som händer.

Anmäl dig till vårt digitala nyhetsbrev så får du veta mer om vad som händer inom affärsvärlden och juridiken.

Du får även information om kommande event, seminarier och webbinarier.