event / 10 mar 2022

Webbinarium: Skärpta sanktioner i Ukrainakrisens spår

Responsive image

Den senaste tidens händelser i Ukraina har lett till ett omfattande paket av skärpta och nya sanktioner mot ryska och belarusiska intressen, personer och företag. Sanktionerna riktar sig dels mot enskilda personer och företag, dels mot viss export och varor och tjänster samt åtgärder som understöder export.

Vi kommer med fokus på i huvudsak europeiska sanktioner att gå igenom hur ett svenskt bolag bör agera för att hantera denna pågående och föränderliga situation på ett korrekt och strukturerat sätt. Bland annat kommer vi översiktligt att gå igenom de huvudsakliga sanktionerna och vad de riktar sig mot. Vi kommer också att tala om praktiska frågor som att köpa från eller sälja till Ryssland, få betalt från eller betala till Ryssland samt vikten av att hantera avtalsrelationer som påverkas av sanktionerna t ex genom att åberopa force majeure.

Datum: 10 mars 2022 
Tid: 15.00-16.00
Var: Webbinarium. Länk för deltagande mailas ut samma dag.

Under webbinariets gång kommer det att finnas tillfälle att ställa frågor till föredragshållarna i chatten och om du önskar komma i kontakt med dem innan dess är du välkommen att kontakta Bo Berndtsson eller Kenneth Nilsson direkt (kontaktuppgifter via namnlänkarna nedan).

Varmt välkommen med din anmälan!

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.