fbpx Immaterialrätt, marknadsrätt & mediarätt | Setterwalls Advokatbyrå

Kompetensområde

Immaterialrätt, marknadsrätt & mediarätt

Några av landets vassaste kompetenser inom IP, marknadsrätt och mediarätt finner du på Setterwalls. Gemensamt för dessa rättsområden är att de berör marknader i snabb förändring, vilket ställer höga krav på framåtblickande rådgivning.

Våra specialister verkar inom gränssnittet där ny teknik och nya affärsmodeller möter verkligheten. Vi bevakar och försvarar dina patent och andra rättigheter och ger adekvata råd om hur en tjänst eller produkt kan kommersialiseras på bästa sätt. Vi hjälper dig att skydda uppfinningar, know-how, design och varumärken, och vi visar hur du kan agera vid piratkopiering och intrång. Vi hjälper dig som ombud i mål om patentintrång och andra patenttvister. Du får hjälp att upprätta och förhandla såväl licensavtal som FoU-avtal, likaväl som vi klargör begränsningar och möjligheter vid användning av digitala media. Vi kan också bistå med förhandskontroll av planerade reklam- och marknadsföringsåtgärder, där vi identifierar såväl risker som möjligheter. Naturligtvis kan vi även sköta den dagliga hanteringen av varumärken och domännamn i hela världen.

Bland våra klienter finns allt från stora, multinationella företag inom olika branscher till enskilda uppfinnare, upphovsrättsorganisationer, författare och kompositörer.

Enhetligt patentsystem (enhetlig patentdomstol, UPC; enhetspatent, UP)
Det nya patentsystemet ritar om Europakartan. Setterwalls tongivande patentteam står redo att hjälpa klienter i strategiska frågor och vid tvister. Läs mer om det enhetliga patentsystemet här

"The team is fast in responding and offers in-depth knowledge of IP."

- Chambers Europe

"It's strong in the patent field and represents a lot of generics companies."

- Chambers Europe

"Everyone you deal with at the firm is extremely impressive."

- Chambers & Partners

"The team was very capable and understood my needs."

- Chambers Europe

"They were very flexible and adhered to timelines."

- Chambers Europe

"We receive practical, hands-on advice that we can apply to our business."

- Chambers Europe

Vill du veta mer? Kontakta:

Stockholm

Sophia Spala

Göteborg

Fredrik Roos

Malmö

Martin Levinsohn Per Lidman