uppdrag / 25 nov 2019

Nya studentbostäder i Malmö – Setterwalls har bistått Skandia Fastigheter vid avyttring av fastighet i Västra Hamnen till internationell aktör

Responsive image

Ett bolag inom Skandia Fastigheter har avyttrat fastigheten Malmö Tåten 1 till BC Student Malmö AB, ett bolag inom BaseCamp Student-koncernen. Fastigheten ligger i stadsdelen Masthusen i Västra Hamnen i Malmö. Affären genomfördes som en bolagstransaktion.

BaseCamp planerar att uppföra ca 640 studentbostäder inom fastigheten, vilket kommer öka Malmös studentbostadsbestånd med ca 30 procent. Inflyttning i studentbostäderna är beräknad till 2022. Skandia Fastigheter har i Masthusen utvecklat kontor, handel, bostäder och samhällsservice och Masthusen är Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel. Genom avyttringen till BaseCamp Student kommer stadsdelen nu att kompletteras med studentbostäder.

Skandia Fastigheter är en del av livbolaget Skandia och äger 127 fastigheter, huvudsakligen i de tre storstadsregionerna och med ett sammanlagt värde av ca 57 miljarder kronor. BaseCamp Student är ett studentbostadskoncept med fokus på trygghet och gemenskap och man har idag mer än 9 600 studentbostäder i drift eller i planering i Skandinavien, Polen och Tyskland.

 

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.