uppdrag / 12 okt 2016

Setterwalls biträder InDex Pharmaceuticals Holding AB (publ) i samband med IPO om 250 miljoner kronor och listning på Nasdaq First North

Responsive image

InDex är ett läkemedelsutvecklingsbolag med fokus på immunologiska sjukdomar med stora medicinska behov av nya behandlingsalternativ.

Bolagets främsta tillgång är läkemedelskandidaten cobitolimod som är i sen klinisk utvecklingsfas för behandling av måttlig till svår aktiv ulcerös kolit – en funktionsnedsättande, kronisk inflammation av tjocktarmen. Cobitolimod är en ny typ av läkemedel som kan hjälpa patienter med måttlig till svår ulcerös kolit tillbaka till ett normalt liv. InDex har också utvecklat en plattform av patentskyddade substanser, så kallade DNA-baserade ImmunModulerande Sekvenser (DIMS), med potential att användas vid behandling av olika immunologiska sjukdomar. InDex är baserat i Stockholm.

I samband med listingen av bolagets aktier genomfördes en nyemission om 250 miljoner kronor. SEB Venture Capital, Stiftelsen Industrifonden och NeoMed kommer fortsätta vara långsiktiga huvudägare i InDex.

Första handelsdag på Nasdaq First North var den 11 oktober 2016 och bolaget handlas under symbolen INDEX.

Kontakt:

Verksamhetsområde:

Aktiemarknadsrätt

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.