uppdrag / 13 mar 2019

Setterwalls har biträtt Ascelia Pharma vid årets första notering på Nasdaq Stockholm

Responsive image

Ascelia Pharma har idag noterats på Nasdaq Stockholm. I samband med noteringen har bolaget genomfört en nyemission om 200 miljoner kronor som rönt starkt intresse och blev väsentligt övertecknad. Setterwalls har varit legal rådgivare till bolaget genom hela noteringsprocessen och stärker därigenom sin position ytterligare inom life science på kapitalmarknadsområdet.

Handeln i Ascelia Pharmas aktie på Nasdaq Stockholm inleddes nu på morgonen den 13 mars 2019. Erbjudandet i samband med noteringen bestod av en nyemission om 200 miljoner kronor med en övertilldelningsoption om ytterligare 30 miljoner kronor och riktades till allmänheten i Sverige och Danmark samt till institutionella investerare i Sverige och utomlands. Priset i erbjudandet fastställdes till 25 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde om cirka 595 miljoner kronor efter erbjudandets genomförande under förutsättning att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo.

Malmöbaserade Ascelia Pharma är specialiserade på utveckling av särläkemedel inom onkologi. Bolagets strategi är att utveckla läkemedel som fyller ett tomrum på marknaden, har en känd verkningsmekanism och med en relativt sett låg utvecklingsrisk. Bolaget har två produktkandidater i klinisk fas – Mangoral och Oncoral. Mangoral är ett nyskapande kontrastmedel för MR-scanning av levern. Oncoral är ett cellgift i tablettform för behandling av magsäckscancer. 

Setterwalls har varit rådgivare till Ascelia Pharma genom hela noteringsprocessen. Utvecklingen för life sciences-bolag i Öresundsregionen är stark och det är glädjande att Setterwalls ännu en gång har fått förtroendet att vara rådgivare till ett spännande utvecklingsbolag i samband med en notering på Nasdaqs huvudlista. 

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.