uppdrag | 30 okt 2023

Setterwalls har biträtt Keensight Capital vid investering i Bentley Endovascular Group AB

Responsive image

Setterwalls har biträtt Keensight Capital i samband med förvärvet av en minoritetsandel i medicinteknikholdingbolaget Bentley Endovascular Group AB. Keensight Capital kommer, tillsammans med medinvesterarna A.P. Moller Holding och Bonit Capital, stödja bolagets lansering på den amerikanska marknaden och förberedelserna inför en IPO.

Keensight Capital är ett av Europas ledande Growth Buyout-bolag specialiserat på att stödja entreprenörer i samband med implementering av tillväxtstrategier. I över 20 år har Keensight Capitals team av erfarna medarbetare utnyttjat sina kunskaper om investeringar och tillväxtbranscher för att investera långsiktigt i lönsamma företag med hög tillväxtpotential och intäkter på mellan 10 miljoner euro och 400 miljoner euro.

Bentley Endovascular Group AB, med huvudkontor i Stockholm, är ett holdingbolag med dotterbolagen Bentley InnoMed GmbH i Tyskland och Qmedics AG i Schweiz. Bentley InnoMed GmbH utvecklar, tillverkar och marknadsför implantat och katetrar för endovaskulär behandling av perifera kärl- och aortasjukdomar. Företaget tillhör de världsledande tillverkarna inom sina respektive produktområden. Qmedics AG är specialiserat på dilatationsballonger och är en viktig leverantör av nyckelkomponenter till Bentley InnoMed GmbH.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.