uppdrag / 28 nov 2023

Setterwalls har biträtt Matsmart i samband med en tillväxtrunda om 40 miljoner euro, motsvarande cirka 460 miljoner kronor

Responsive image

Setterwalls har biträtt Matsmart i samband med en tillväxtrunda om 40 miljoner euro, motsvarande cirka 460 miljoner kronor. Kapitalanskaffningen har letts av det cirkulära investeringsbolaget Circularity Capital, med stöd från befintliga ägare samt ytterligare en ny investerare, Seven Ventures. Circularity Capital är ett specialiserat private equity-företag som investerar i europeiska tillväxtföretag inom den cirkulära ekonomin. Seven Ventures är det tyska medieföretaget ProSiebens investeringsgren och kommer att stötta Matsmarts tillväxt med bland annat medieinvesteringar i Tyskland. Kapitaltillskottet kommer i första hand att användas för att växa verksamheten i Tyskland och Norden.

Matsmart-Motatos är en europeisk mat-e-handel och impact-bolag. Bolaget bidrar till en hållbar reformering av det globala matsystemet med en affärsmodell som linjerar med det globala hållbarhetsmålet 12.3: att världens matsvinn ska halveras till år 2030. Idag finns Matsmart-Motatos med på Financial Times lista över Europas snabbast växande bolag och är etablerat på fem europeiska marknader. På Matsmart-Motatos kan konsumenter handla mat och konsumentprodukter som annars skulle ha riskerat att slängas, på grund av till exempel överskottsproduktion, kort datum eller säsongsvariationer.

Matsmart-Motatos totala intäkter uppgick år 2022 till 889 miljoner kronor. Bolaget stöds av många ledande investerare inklusive Circularity Capital, SEB Private Equity, Northzone, Edastra, LeadX Capital, Exor Capital, Gullspång Re:food Invest, Blume Equity, Norrsken VC och Seven Ventures.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret samt vilket kontor du vill bli kontaktad av, så hör vi av oss inom kort.